Αν «διαβαστούν» σωστά τα πεπραγμένα με την Team USA υπάρχει ελπίδα!
i

©InTime

Αν «διαβαστούν» σωστά τα πεπραγμένα με την Team USA υπάρχει ελπίδα!

Γιάννης Πάλλας 23:49 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 01:09 - 19.08.2023

Η Εθνική ομάδα όταν άφησε στην άκρη το φόβο με τους Αμερικανούς έδειξε ότι μπορεί να πάει μακριά τη... βαλίτσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η ήττα της Εθνικής ομάδας από την Team USA στο Άμπου Ντάμπι εάν «διαβαστεί» καλά από τον προπονητή Δημήτρη Ιτούδη, τους συνεργάτες του και τους παίκτες, υπάρχει ελπίδα και προοπτική στην προσπάθεια που θα γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους αμερικανούς μπήκαν φοβισμένοι και αντιμετώπισαν με δέος τον αντίπαλο τους, γεγονός που τους έκανε να τρέχουν πίσω από τις... εξελίξεις. 

Όταν, όμως απέβαλλαν τον φόβο και προσπάθησαν να δουν κατά πρόσωπο τον αντίπαλο τους πέτυχαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι με πολύ ενέργεια στην περιφέρεια (Λούντζης, Καλαϊτζάκης και Ουόκαπ κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Λαρεντζάκης) και τον Ντίνο Μήτογλου σ’ ένα ρόλο άλλοτε ππάουερ φόργουορντ και άλλοτε σέντερ!

Αυτά είναι δυο συστατικά που θα ΠΡΕΠΕΙ να διέπουν το παιχνίδι της «επίσημης αγαπημένης» όταν έρθει η ώρα στην Μανίλα, πρώτα (πρεμιέρα) με την Ιορδανία και στη συνέχεια με τους υπόλοιπους αντιπάλους της.

Το 12-0 στη δεύτερο περίοδο σ’ ένα τρίλεπτο (μετέτρεψε το 37-19 στο 11’ σε 37-31 στο 14’) αν μη τι άλλο είναι μια απόδειξη ότι η Εθνική ομάδα και θέλει και μπορεί να καταφέρει κάτι καλό, έστω κι αν έχει πολλές και σημαντικές απουσίες.

Την ιστορία όμως την γράφουν οι παρόντες οπότε η συνεχής αναφορά στους απόντες δεν ωφελεί σε κάτι, γι’ αυτό πάμε παρακάτω.

Επίσης το παιχνίδι με την Team USA δεν είναι κριτήριο για ενδελεχή μελέτη και ανάλυση πολύ απλά γιατί πρόκειται για μια ομάδα της οποίας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά δεν διαθέτει καμία άλλη από εκείνες που θα αντιμετωπίσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δηλαδή, την αθλητικότητα και το μέγεθος των αμερικανών, δεν το συναντάς σε καμία άλλη Εθνική ομάδα.

Γι’ αυτό ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να «χτίσουν» πάνω στην πολύ ενέργεια που μπορούν να βγάλουν τα γκαρντ στην άμυνα και κατ’ επέκταση και στην επίθεση ανοίγωντας το γήπεδο και παίζοντας πολλές φορές σε επιθέσεις στα πρώτα 8-10 δευτερόλεπτα.

Διότι, και με την Team USA φάνηκε για άλλη μια φορά ίσως πιο έντονα από άλλες περιπτώσεις, λόγω και του μεγέθους του αντιπάλου, η αστοχία (28/70 σουτ εντός πεδιάς και 9/28 τρίποντα).

Το παιχνίδι του Σαββάτου (19/8) με την Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι είναι το τελευταίο πριν από τα επίσημα στη Μανίλα. Αυτό θα δείξει πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «επίσημη αγαπημένη», αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας της. 

Πρόκειται για ομάδα που δεν είναι όμοια της Team USA, μοιάζει πιο γήινη και θα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους διεθνείς να τα δώσουν όλα, ώστε να φανεί μέχρι που μπορεί να πάει η βαλίτσα της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.