Ολυμπιακός: Μετά τον Τζέιμς, ποιος;

Μάικ Τζέιμς και Γιώργος Μπαρτζώκας

i

©Intime

Ολυμπιακός: Μετά τον Τζέιμς, ποιος;

Νίκος Καλαμπάκας 22:47 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 18.08.2023

Την ώρα που ο κόσμος του Ολυμπιακού κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με τον παίκτη που θα αποκτηθεί στα γκαρντ, στο λιμάνι του Πειραιά δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Ο Τζέιμς όπως όλα δείχνουν μένει στη Μονακό, ο Ναν θέλει να περιμένει το ΝΒΑ και το όνομα του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου μένει επτασφράγιστο μυστικό...

Ο Ολυμπιακός περίμενε από τον Μάικ Τζέιμς και τη Μονακό να βρουν μια χρυσή τομή και ο παίκτης να εξασφαλίσει την ελευθέρας του προκειμένου στη συνέχεια να έρθει στη χώρα μας και να γίνει ο παίκτης που λείπει από τα γκαρντ, όμως η στάση της γαλλικής ομάδας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ποιο είναι το πλάνο της ομάδας του Πειραιά όμως μετά από αυτή την εξέλιξη;

Κανείς δεν μπορεί να πει πλέον με σιγουριά ποιος είναι ο παίκτης που ενδιαφέρει τους ερυθρόλευκους. Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά, θα ακουστούν προφανώς κι άλλα, όμως όσο από την ομάδα δεν διαρρέει κάτι, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη υπογράψει τρεις παίκτες το φετινό καλοκαίρι και περιμένει έναν ακόμη ώστε να ολοκληρωθεί το... παζλ.

Κι αν στην περίπτωση του Μιλουτίνοφ τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, αφού τόσο ο παίκτης όσο και η ομάδα είχαν δεδομένη επιθυμία να συνεργαστούν, δεν ισχύει το ίδιο και με τις υπόλοιπες περιπτώσεις. Ο Γκος ήταν περίπτωση παρόμοια με αυτή του Σέρβου σέντερ, αφού είχε θητεία στην ομάδα του Πειραιά παλιότερα, ενώ ο Λουκ Σίκμα εμφανίστηκε ξαφνικά κι ενώ όλοι περίμεναν τις εξελίξεις με τον Μίροτιτς. Η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν στα ραντάρ τους τον Αμερικάνο, όμως περίμεναν να δουν και πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον πάουερ φόργουορντ από το Μαυροβούνιο. Τελικά ο Μίροτιτς καθυστέρησε να πάρει τις αποφάσεις του και ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον πρώην παίκτη της Άλμπα.

Ο Τζέιμς, ο Ναν και η... σιγή ιχθύος

Τι γίνεται όμως με την περίπτωση του γκαρντ; Την ώρα που ο κόσμος του Ολυμπιακού κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, η ομάδα δείχνει ήρεμη και σίγουρη για την επόμενή της κίνηση. Στο άκουσμα της είδησης για τον Μάικ Τζέιμς ο Ολυμπιακός έπραξε ως όφειλε: Από τη στιγμή που ο παίκτης δεσμευόταν με συμβόλαιο από τη Μονακό, οι Πειραιώτες δεν είχαν κανένα δικαίωμα και καμία διάθεση να τον προσέγγίσουν. 

Τους έγινε ερώτηση αν θα ενδιαφέρονταν για τον Αμερικάνο με την πολευτή θητεία στην Euroleague και σίγουρα δεν τους άφησε αδιάφορους. Ωστόσο, όπως σας είχαμε γράψει στο Sportal η υπόθεση περισσότερο αφορούσε τον Τζέιμς και τη Μονακό, παρά τον Ολυμπιακό. Αν ο Τζέιμς ήθελε να αλλάξει ομάδα ήταν δική του υποχρέωση να πείσει τη Μονακό να τον αφήσει ελεύθερο και όχι των ομάδων που έριζαν για την υπογραφή του.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η περίπτωση του Ναν. Ο κόμπο γκαρντ που δεν έχει περάσει ποτέ τον Ατλαντικό Ωκεανό για να αγωνιστεί στα μέρη μας, γνωρίζει για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός ρώτησε πριν καιρό για τις προθέσεις του. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του παραμένει να μείνει στη χώρα του και να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες o Nαν είναι διατεθιμένος να περιμένει όσο μπορεί προκειμένου να πετύχει τον στόχο του και μοναδική περίπτωση να αλλάξει γνώμη, είναι αυτό να γίνει ξαφνικά και από το... πουθενά. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, στην παρούσα φάση δεν περιμένει τον Ναν και εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές.

Ποιές είναι όμως αυτές; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η παρουσία του Μποζίκα στο Σάμερ Λιγκ είχε στείλει ένα... σήμα ότι οι Πειραιώτες θα κινηθούν για παίκτη από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ωστόσο το φετινό καλοκαίρι μας έχει αποδείξει ότι δύσκολα η ΚΑΕ θα αποκάλυπτε τους στόχους της.

Οπότε ξαναγυρνάμε σε αυτό που σας γράψαμε στην αρχή: Μπορεί οι οπαδοί του Ολυμπιακού να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, ωστόσο στο μεγάλο λιμάνι της χώρας κανείς δεν είναι ανήσυχος. Το πλάνο φαίνεται ότι προχωράει κανονικά κι ας είναι έτοιμοι οι Πειραιώτες να πατήσουν παρκέ την επόμενη εβδομάδα. Ούτως ή άλλως, οι απουσίες στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα είναι πολλές.

Ας καθυστερήσει ένας ακόμα...