Ο Μάικ Τζέιμς αποκαλύπτει: «Δεν πήρα τις απαντήσεις που ζήτησα από τη Μονακό, αλλά είμαι παίκτης της» - Τι είπε για την συνομιλία του με τον Γιαννακόπουλο (vids)

Μάικ Τζέιμς

i

© photo by Alfonso Cannavacciuolo / Getty Images / Ideal Images

Ο Μάικ Τζέιμς αποκαλύπτει: «Δεν πήρα τις απαντήσεις που ζήτησα από τη Μονακό, αλλά είμαι παίκτης της» - Τι είπε για την συνομιλία του με τον Γιαννακόπουλο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:57 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 18.08.2023

Το κεντρικό πρόσωπο του Αυγούστου στο επίπεδο της Euroleague, όσον αφορά στα μεταγραφικά, ήταν ο Μάικ Τζέιμς. Τελικά, ο Αμερικανός συνεχίζει στην Μονακό και το Basketnews τον κάλεσε στο podcast του για να πει την ιστορία με πάθος και χωρίς φόβο...

Δημιουργήθηκαν ερωτηματικά, απορίες, «γεννήθηκαν» φήμες, φάνηκαν καπνοί στον ορίζοντα (άσχετα που δεν ξέσπασε φωτιά) και τελικά ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται ήδη στο Μονακό και προπονείται με την ομάδα του. Δεν αποχώρησε, δεν πωλήθηκε, ούτε ζήτησε να φύγει. Η ομάδα του Πριγκιπάτου είχε εξ αρχής σκοπό να κρατήσει τον παίκτη, τιμώντας τη συμφωνία και το συμβόλαιό τους, που έχει διάρκεια μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. 

Σφετεριστές εμφανίστηκαν, ο Ολυμπιακός παρακολούθησε την υπόθεση αν και εξήγησε με επίσημη θέση πως «δεν ασχολούμαστε με παίκτες που έχουν συμβόλαιο» και τελικά η ζωή όλων συνεχίζεται και η δική του έχει για έδρα το Μονακό. Δεν μετακόμισε. Φαίνεται πως το σίριαλ ολοκληρώθηκε αν και ο ίδιος φιλοξενήθηκε στο podcast του Basketnews και οι απορίες του υπάρχουν ακόμα, άσχετα αν η καριέρα του συνεχίζεται από εκεί που την άφησε. Στην ίδια έδρα και με τα ίδια χρώματα...  

Εξήγησε πως «δεν συμφώνησα με κανέναν, αλλά είχα κάποια ερωτηματικά για το μέλλον μου στην Μονακό και απλώς εξέτασα τις επιλογές μου. Δεν μπήκα όμως ουσιαστικά σε κατάσταση αποχώρησης από την ομάδα». Το θέμα είναι πως ο 33χρονος σούτινγκ γκαρντ και ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων δεν κατάλαβε ακριβώς τι συνέβη, ειδικά από την πλευρά της ομάδας του. Όπως δήλωσε, κανείς δεν τον βοήθησε να αντιληφθεί τι στόχους και τι ακριβώς είχε και συνεχίζει να έχει στο μυαλό της η Μονακό, αλλά «έχω συμβόλαιο και βρίσκομαι εδώ», είπε δείχνοντας μία κάπως αναγκαστική και όχι μία 100% επιθυμητή επιλογή. Άρα ίσως να εξηγούνται εν μέρει όλες αυτές οι... αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα. 

Τώρα όσον αφορά στα δημοσιεύματα για συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε πως «δεν ξέρω ποιες είναι οι φήμες και δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτές. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σκεφτώ τη Μονακό. Και δεν ξέρω αν είμαι πυλώνας της ή στα πλάνα της ομάδας. Μου είπαν στη Μονακό ότι θέλουν να μείνω, οπότε είμαι εδώ. Είχα ερωτήσεις που δεν πήρα απαντήσεις και ακόμα δεν έχω πάρει, οπότε στο μεσοδιάστημα κοιτούσα τις επιλογές που μπορεί να είχαν προκύψει». 

Τι ακριβώς ήθελε να μάθει που είτε του το εξήγησαν, είτε δεν έμαθε ακόμα; «Με απασχόλησε το μέλλον μου. Ήθελα να ξέρω αν έχω προοπτική εδώ στο Μονακό. Νομίζω ότι αν δεν είχα μέλλον δεν υπήρχε νόημα να μείνω φέτος. Δεν ήθελα επέκταση συμβολαίου, αλλά κάποιου είδους επικοινωνία για το τι συμβαίνει. Δεν πήρα απάντηση, πέρα από ότι μένω και δεν επιτρέπεται να κοιτάξω προς άλλη ομάδα. Έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο». 

«Μιλάω συχνά με τον Γιαννακόπουλο»

Προκύπτει λοιπόν, βάσει λογικής, από τα λεγόμενά του ξεκινά η τελευταία του προσπάθεια στο Πριγκιπάτο. Διότι, σε λιγότερο από έναν χρόνο θα είναι ελεύθερος και τότε όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν μία μεγαλύτερη άνεση κινήσεων για να τον προσεγγίσουν. Μέχρι τότε όμως, υπάρχει χρόνος. Το θέμα είναι τι προηγήθηκε τις τελευταίες μέρες ή και εβδομάδες και εκτός από την κατάσταση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός με το φερόμενο ενδιαφέρον του, ο Τζέιμς αποκάλυψε τη δική του οπτική. 

«Οι φήμες ίσως μπερδέψουν την κατάσταση, οπότε αν υπάρχει μία φήμη ότι θες να πας στον Ολυμπιακό και θες να πας στην Ζάλγκιρις, μπορεί η Ζάλγκιρις να εκνευριστεί και να αποσύρει την προσφορά», είπε και εξήγησε πως «η αξία μου όμως μένει ίδια ανεξάρτητα από τις φήμες», ενώ εμφανίστηκε και ο Παναθηναϊκός στην ιστορία με τον Μάικ Τζέιμς να καταλήγει πως «δεν ξέρω πόσο επιθετικός ήταν ο Παναθηναϊκός. Εγώ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχουμε καλή σχέση και συζητάμε συχνά. Με ρώτησε για την κατάστασή μου και του είπα ότι δεν νομίζω ότι φεύγω. Δεν ήταν διαπραγμάτευση. Δεν ξέρω πόσο επιθετική θεωρείται αυτή η προσέγγιση, γιατί μετά αλλάξαμε συζήτηση και μιλούσαμε για διάφορά θέματα. Βασικά η συζήτηση σταμάτησε εκεί. Αν κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά ίσως γινόταν μεγαλύτερη κουβέντα». 

«Με τον Κέμπα θα δούμε πως θα πάει...»

Πέραν από τα μεταγραφικά, τις σκέψεις, τις αμφιβολίες και τις αποφάσεις του, ο Μάικ Τζέιμς ρωτήθηκε και για την συνύπαρξή του με τον Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος εγκατέλειψε το ΝΒΑ και κουβάλησε τη λάμψη του στη Γηραία Ήπειρο. Αυτή η μεταγραφή πάντως, δεν αποτέλεσε Ερινύα που τον κυνήγησε και τον οδήγησε στη σκέψη να αποχωρήσει από τη Μονακό. 

Βέβαια σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν... προβλήματα, αφού «πέρσι ήτα δύσκολο με τρεις γκαρντ, οπότε με τέσσερις φέτος μοιάζει αδύνατο, αλλά υποθέτω ότι θα βρούμε λύση. Θα έχουμε αρκετή πίεση πάντως», αναφερόμενος στη συνύπαρξή του με τους Έλι Οκομπό, Τζόρνταν Λόιντ, αλλά και την προσθήκη του Κέμπα Ουόκερ. «Δεν ξέρω τι θα συμβεί και πώς θα δουλέψει, αλλά έχει ενδιαφέρον. Θα είμαι χαρούμενος αν βοηθήσει ο Κέμπα και αν του αρέσει εδώ, επειδή έχει συνηθίσει να παίζει διαφορετικό μπάσκετ. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να νικήσουμε». 

O Σάσα Ομπράντοβιτς εξηγεί πως «δεν υπήρξε ούτε στιγμή θέμα φυγής του Μάικ Τζέιμς από τη Μονακό»
ΜΠΑΣΚΕΤ

10:27 - 18.08.2023

O Σάσα Ομπράντοβιτς εξηγεί πως «δεν υπήρξε ούτε στιγμή θέμα φυγής του Μάικ Τζέιμς από τη Μονακό»

O Mάικ Τζέιμς ανήκει στη Μονακό και ο κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς εκτός του ότι θεωρεί πως «δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αποχώρησής του», εξηγεί πως η ομάδα και ο ίδιος είναι ιδανικοί συνεργάτες του 33χρονου Αμερικανού σταρ.

Ο μόνος άνθρωπος από την ομάδα που μάλλον τον καθησύχασε ήταν ο Σάσα Ομπράντοβιτς με τον Τζέιμς να καταλήγει πως «είχα πολλές συζητήσεις με τον κόουτς. Ο κόουτς όμως δεν κάνει τις μεταγραφές εδώ όμως, δεν νομίζω ότι αυτός έκανε αυτή τη μεταγραφή. Φέραμε τον Κέμπα και αξίζει να παίζει, κάτι που ίσως σημαίνει ότι θα μαρκάρω πάλι αντίπαλους σμολ φόργουορντ. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω. Μπορώ να το κάνω για ένα διάστημα, αλλά έχουμε τέσσερα γκαρντ που είναι κάτω από 1,90 μέτρα. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο Κέμπα, αλλά είμαι ο μοναδικός πόιντ γκαρντ αυτή τη στιγμή στο ρόστερ λόγω απουσιών, κάτι που σημαίνει ότι θα παίζω 30 λεπτά στην preseason. Είμαι 33 χρονών, δεν μπορώ να το κάνω αυτό από τα πρώτα φιλικά μέχρι το τέλος της σεζόν. Έχω πολλές ερωτήσεις που δεν έπρεπε να έχω...».