Στην Ελλάδα ο Σίκμα για τον Ολυμπιακό: «Δεν ήρθα για να γεμίσω τα παπούτσια του Σάσα» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:49 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 17.08.2023

Ο νέος πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, Λουκ Σίκμα, έφτασε στη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 17/8 και το Sportal βρέθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» για να υποδεχθεί τον Αμερικανό.

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο νέος πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, Λουκ Σίκμα

Ο παίκτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 20.19 με πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης, ξεκινώντας έτσι το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Το Sportal ήταν εκεί και σας μεταφέρει τα πρώτα λόγια του Αμερικανού Φόργουορντ μετά την άφιξή του στην χώρα μας! 

O Σίκμα θα είναι ο αντικαταστάτης του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Basket League και την Euroleague και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ. 

«Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στην Αθήνα και θα ενσωματωθώ με την ομάδα. Νομίζω ότι θα είναι τέλεια εδώ και ανυπομονώ να πιάσω δουλειά και να δω τι μπορούμε να κάνουμε τη νέα σεζόν», είπε αρχικά κατά την άφιξή του.

Λουκ Σίκμα - Αχιλλέας Μαυροδόντης Intime

Σε ερώτηση για τον Σάσα Βεζένκοφ και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τον επέλεξε ως αντικαταστάτη του Σάσα Βεζένκοφ, ενός παίκτη με τεράστιο μπασκετικό IQ, ο ίδιος απάντησε:

«Ο Σάσα είναι φανταστικός παίκτης και έδωσε πολλά στην ομάδα. Όμως δεν θα γεμίσω τα δικά του παπούτσια, είμαι άλλος παίκτης, διαφορετικός και ήρθα εδώ για να κάνω όσα κάνω και να βάλω τα δυνατά μου ώστε να βοηθήσω την ομάδα».

- Αισθάνεσαι ότι ο Ολυμπιακός είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου; Ήρθες σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο της Euroleague πλέον...

«Σίγουρα είναι εξέλιξη αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την Euroleague κάθε χρόνο, οπότε είναι φοβερή πρόκληση και ευκαιρία για μένα.

Σε ερώτηση για τα προγνωστικά του για τον αγώνα της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απάντησε:

«Οι ΗΠΑ έχουν πολλούς νέους παίκτες και η Ελλάδα πολύ έμπειρους παίκτες. Είμαι ανυπόμονος να δω τι θα συμβεί, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη.

Ο Μάικ Τζέιμς στο Μονακό (pic)
EUROLEAGUE

19:52 - 17.08.2023

Ο Μάικ Τζέιμς στο Μονακό (pic)

Ο Αμερικάνος πόιντ γκαρντ που ακούστηκε έντονα για τον Ολυμπιακό βρίσκεται στο Μονακό και ξεκίνησε προετοιμασία με την ομάδα του.

Τέλος, ο Λουκ Σίκμα τόνισε ότι ανυπομονεί να δει από κοντά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του ΣΕΦ.