Το πρόγραμμα προετοιμασίας και τα φιλικά του Ολυμπιακού
i

© photo by Aitor Arrizabalaga / Getty Images / Ideal Images

Το πρόγραμμα προετοιμασίας και τα φιλικά του Ολυμπιακού

Γιώργος Γαβριλάκης 15:54 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 17.08.2023

Στις 3 Σεπτέμβρη ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του φιλικό για τη νέα σεζόν, ενώ η ΚΑΕ ενημέρωσε για το πλήρες πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα - Επτά αγώνες προετοιμασίας έχουν ήδη προγραμματιστεί...

Η ώρα και η στιγμή της πρώτης συνάντησης και της έναρξης της προετοιμασίας πλησιάζει. Ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καταστρώσει τα πλάνα του σε θεωρητικό επίπεδο και σύντομα σκοπεύει να περάσει στην πρακτική τους εφαρμογή. 

Σιγά σιγά οι παίκτες του Ολυμπιακού, παλιοί και νέοι, θα αρχίσουν να μαζεύονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα περάσουν από τα καθιερωμένα εργομετρικά τεστ, τις ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα ξεκινήσει το... τρέξιμο. 

Για αρχή βέβαια, θα απουσιάζουν οι διεθνείς. Οι παίκτες δηλαδή, που ενισχύουν τις εθνικές τους ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου. Εκεί θα δοκιμαστούν, πέραν από τους Έλληνες (Κώστας Παπανικολάου, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης, Λαρεντζάκης, Τόμας Ουόκαπ), ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τη Σερβία και ο Μουσταφά Φαλ με τη Γαλλία. 

Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν τις εντολές του Μπαρτζώκα, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε και τους προγραμματισμένους φιλικούς αγώνες. Ο πρώτος από αυτούς θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ -χωρίς την παρουσία κόσμου- κόντρα στο Λαύριο (3/9) και ο δεύτερος στην Πάτρα με τον Προμηθέα (7/9). 

Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού πέραν των γνωστών και μη εξαιρετέων θα λάβουν μέρος και οι Παναγιώτης Τσάμης, Σωτήρης Οικονομόπουλος, Βενιαμίν Αμπόσι, Αναστάσης Ροζακέας, Ευστράτιος Παπασταύρου και Στέφανος Σπάρταλης.  

Η υπόσχεση του Θανάση Αντετοκούνμπο: «Θα τα δώσουμε όλα! Θα παλεύουμε μέχρι το τέλος» (vids)
FIBA WORLD CUP

11:09 - 17.08.2023

Η υπόσχεση του Θανάση Αντετοκούνμπο: «Θα τα δώσουμε όλα! Θα παλεύουμε μέχρι το τέλος» (vids)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από το Άμπου Ντάμπι μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής ομάδας, για τους αγώνες με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, αλλά και για τον τρόπο σκέψης των διεθνών. Σε προσωπικό επίπεδο «πρέπει να είμαι πιο σταθερός» και σε ομαδικό «θα μαχόμαστε μέχρι το τέλος, σε κάθε αγώνα».

Το πρόγραμμα προετοιμασίας

🏀 03/09, Ολυμπιακός - Λαύριο (χωρίς θεατές)
🏀 07/09, Προμηθέας - Ολυμπιακός
🏀 10/09, Ολυμπιακός - Προμηθέας (χωρίς θεατές)
🏀 15/09, Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο (χωρίς θεατές)
🏀 17/09, Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο (The Night of The Legend)
🏀 21/09, Αναχώρηση για Κύπρο
🏀 22/09, Φιλικό στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» 
🏀 23/09, Φιλικό στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»