Η υπόσχεση του Θανάση Αντετοκούνμπο: «Θα τα δώσουμε όλα! Θα παλεύουμε μέχρι το τέλος» (vids)

Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου

Η υπόσχεση του Θανάση Αντετοκούνμπο: «Θα τα δώσουμε όλα! Θα παλεύουμε μέχρι το τέλος» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:09 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 17.08.2023

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από το Άμπου Ντάμπι μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής ομάδας, για τους αγώνες με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, αλλά και για τον τρόπο σκέψης των διεθνών. Σε προσωπικό επίπεδο «πρέπει να είμαι πιο σταθερός» και σε ομαδικό «θα μαχόμαστε μέχρι το τέλος, σε κάθε αγώνα».

Στο Άμπου Ντάμπι έχει εγκατασταθεί η Εθνική ομάδα για να αγωνιστεί στο φιλικό τουρνουά που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα φέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμέτωπο με τις ΗΠΑ (18/8, 19:00) και την Γερμανία (19/8, 19:00). 

Εκεί θα τελεστεί και το τελικό στάδιο της προετοιμασίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας. «Μέχρι τώρα τα έχουμε δώσει όλα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μία μέρα πριν το πρώτο φιλικό στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

 «Θα μαχόμαστε μέχρι το τέλος, σε κάθε αγώνα. Δεν θα τα παρατήσουμε ούτε στιγμή. Αυτό το είδαμε σε όλα τα φιλικά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όπως επίσης σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε όλο και περισσότερο και καλύτερα μέσα στο γήπεδο», συμπλήρωσε ο 30χρονος φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς και ο μόνος Αντετοκούνμπο που ενισχύει φέτος της ομάδας, μιας και οι Γιάννης και Κώστας έμειναν εκτός, αφού τα γόνατά τους δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως και δεν μπορούσαν να μετέχουν σε συνθήκες αγωνιστικής πίεσης. 

Όσον αφορά στις εμφανίσεις της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά, λίγο πριν το ταξίδι στη Μανίλα, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε πως «περιμένουμε ότι και αυτά ματς θα είναι πολύ δυνατά, νιώθω ενθουσιασμένος γι’ αυτό το τουρνουά. Βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και μέχρι την έναρξή του στόχος μας είναι κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι έστω και 1%. Πρέπει να κρατήσουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα, να κάνουμε ακόμα καλύτερους τους αυτοματισμούς μας και από ‘κει και πέρα αυτή ίσως μας οδηγήσει σε κάτι άλλο». 

O Αντετοκούνμπο παρέα με τον Νεϊμάρ με... φόντο την Μέση Ανατολή
NBA

09:24 - 17.08.2023

O Αντετοκούνμπο παρέα με τον Νεϊμάρ με... φόντο την Μέση Ανατολή

Ο Νεϊμάρ ακολούθησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει εντυπωσιαστεί με τα ποσά που προσφέρουν στους ποδοσφαιριστές σε εκείνα τα μέρη ανέβασε μία φωτογραφία με τον Βραζιλιάνο άσο ενημερώνοντας για το ποιο είναι το καλύτερο δίδυμο του πρωταθλήματος!

Ο ίδιος αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το παιχνίδι της ομάδας, κάτι που έκανε με αποτελεσματικότητα σχεδόν σε όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις. «Θα έλεγα ότι πρέπει να είμαι πιο σταθερός» πρόσθεσε, ενώ μίλησε και ο Τόμας Ουόκαπ για τη... νέα εμπειρία του με την εθνική ομάδα. «Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα», είπε και κατέληξε πως «είναι κάτι το εκπληκτικό να παίζεις για τη χώρα, να προσφέρεις στην Εθνική. Είδαμε και στα παιχνίδια στην Αθήνα πόσο μας αγαπάει ο κόσμος και τους διαβεβαιώνουμε όλους ότι θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό και να μοιραστούμε όλοι μαζί τη χαρά».

Tags: