H Αργεντινή του Βιλντόζα ηττήθηκε από την τριάδα των NBAers των Μπαχαμών (vid)

Λούκα Βιλντόζα

i

© photo by Di Yin / Getty Images / Ideal Images

H Αργεντινή του Βιλντόζα ηττήθηκε από την τριάδα των NBAers των Μπαχαμών (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:54 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 17.08.2023

Ένα νησί χωρίς παράδοση στο μπάσκετ, που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο Μαϊάμι και την Κούβα, πλέον εμφανίζεται με τους Έρικ Γκόρντον, ΝτιΑντρέ Έιτον και Μπάντι Χιλντ. Αυτοί οι τρεις οδήγησαν τις Μπαχάμες στη νίκη (101-89) επί της Αργεντινής των Βιλντόζα και Καμπάτσο, στο προ-προολυμπιακό τουρνουά.

Η εποχή που οι Μπαχάμες εμφανίζονταν με λαμπερούς τίτλους μόνο στους τουριστικούς οδηγούς και είχαν να καμαρώνουν κυρίως (αν όχι μόνο) για τα γαλαζοπράσινα νερά τους και τις παραλίες τους έχει... αλλάξει. 

Πλέον, διακρίνονται και στο μπάσκετ, αφού έχουν στη σύνθεσή τους τρεις πρωταγωνιστές του ΝΒΑ. Ο Έρικ Γκόρντον και ο ΝτιΑντρέ Εϊτον των Φοίνιξ Σανς, αλλά και ο Μπάντι Χιλντ των Ιντιάνα Πέισερς λοιπόν, οδήγησαν την εθνική ομάδα του νησιού της καραϊβικής στη νίκη επί της παραδοσιακής δύναμης της Αργεντινής στο προ-προολυμπιακό τουρνουά με 101-89.

Με αυτή την επιτυχία πήραν την πρώτη θέση του ομίλου και ταυτόχρονα τους δόθηκε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά. Αντίθετα, η Αργεντινή για να τα καταφέρει πλέον θα πρέπει να νικήσει το παιχνίδι με την Κούβα (ξημερώματα Παρασκευής 8/8) και εκεί δεν υπάρχει περιθώρια για αντίστοιχα λάθη όπως έγιναν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που χάθηκε η πρόκριση. 

Για τις Μπαχάμες πάντως, το μέλλον φαίνεται ευοίωνο και ο Έρικ Γκόρντον απέναντι στους λατινοαμερικάνους είχε 24 πόντους, έναν περισσότερο δηλαδή από τον Μπάντι Χιλντ, την ώρα που ο ΝτιΑντρέ Έϊτον τελείωνε το ματς με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ. 

O Αντετοκούνμπο παρέα με τον Νεϊμάρ με... φόντο την Μέση Ανατολή
NBA

09:24 - 17.08.2023

O Αντετοκούνμπο παρέα με τον Νεϊμάρ με... φόντο την Μέση Ανατολή

Ο Νεϊμάρ ακολούθησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει εντυπωσιαστεί με τα ποσά που προσφέρουν στους ποδοσφαιριστές σε εκείνα τα μέρη ανέβασε μία φωτογραφία με τον Βραζιλιάνο άσο ενημερώνοντας για το ποιο είναι το καλύτερο δίδυμο του πρωταθλήματος!

Ο Λούκα Βιλντόζα του Παναθηναϊκού έκανε ό,τι μπορούσε για να κάνει την Αργεντινή ανταγωνιστική, αλλά με τους 15 πόντους του το μόνο που κατάφερε ήταν να είναι ο τρίτος σκόρερ της ομάδας του. Είχε επίσης 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη σε 29 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Φακούντο Καμπάτσο της Ρεάλ Μαδρίτης είχε 18 πόντους, 10 ασίστ και 7 κλεψίματα, με τον Νίκολα Μπρουσίνο της Γκραν Κανάρια να βάζει τους περισσότερους πόντους (21) για λογαριασμό των ηττημένων.