Η επιθυμία του Μιχάιλιουκ, ο άνετος Παναθηναϊκός και το «deadline»

Σβι Μιχάιλιουκ

i

© FIBA

Η επιθυμία του Μιχάιλιουκ, ο άνετος Παναθηναϊκός και το «deadline»

Ηλίας Λαλιώτης 22:51 - 16.08.2023

Ο Παναθηναϊκός περιμένει την απόφαση του Σβι Μιχάιλιουκ για το μέλλον του, χωρίς να έχει θέσει μέχρι τώρα κάποιον χρονικό περιορισμό, αλλά έχοντας «ανοιχτές κεραίες» για τις εξελίξεις στην αγορά.

Μια εβδομάδα απομένει για την έναρξη της προετοιμασίας στον αναγεννημένο Παναθηναϊκό. Το φετινό καλοκαίρι ήταν άκρως εντυπωσιακό και οι κινήσεις που έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενθουσίασαν τον κόσμο της ομάδας.

Αρχικά με την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν στο τιμόνι και εν συνεχεία παρέχοντάς του τα καλύτερα δυνατά εφόδια για να «χτίσει» ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα αφήσει πίσω του την προηγούμενη κάκιστη τριετία και θα πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Με 11 νέες μεταγραφές, ορισμένων εκ των οποίων τάραξαν ολόκληρη την Ευρώπη, όπως η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ από το NBA, o Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία του «δεσίματος», ώστε οι ποιοτικές μονάδες να δημιουργήσουν κι ένα ποιοτικό σύνολο στο παρκέ.

Φυσικά, είναι ήδη γνωστό πως οι Πράσινοι θέλουν να κάνουν μια ακόμα κίνηση. Έχουν βάλει εδώ και σχεδόν ένα μήνα στο στόχαστρό τους τον Σβι Μιχάιλιουκ για να ολοκληρώσουν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τη μεταγραφική τους δραστηριότητα. Μια περίπτωση που ήταν στα χαρτιά και αποδείκνυεται και στην πράξη εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένης της μεγάλης επιθυμίας του Ουκρανού να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA.

Και σε προηγούμενα ρεπορτάζ αναφέραμε πως οι επιλογές για τον 26χρονο γκαρντ-φόργουορντ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν περιοριστεί. Εγγυημένο συμβόλαιο δεν έχει βρει μέχρι στιγμής και οι πιθανότητες να στραφεί εν τέλει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό ολοένα και αυξάνονται. Ωστόσο, όσο η κατάσταση σε ορισμένες ομάδες του NBA δεν έχει ξεκαθαρίσει και υπάρχουν ακόμα ανοικτές θέσεις σε κάποια ρόστερ, ο Μιχάιλιουκ θέλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι σε θέση να περιμένει με τη σειρά του την απόφαση του Ουκρανού. Έχει ένα ολοκληρωμένο ρόστερ, με τον Μάριους Γκριγκόνις να είναι ακόμα προς το παρόν μέλος αυτού, καθώς είναι μια επιλογή που αρέσει στον Εργκίν Αταμάν, εφόσον δεν βρεθεί το κάτι καλύτερο (όπως είναι φυσικά ο Μιχάιλιουκ). Παράλληλα, έχει ανοιχτές τις... κεραίες του για οποιαδήποτε εξέλιξη μπορεί να υπάρχει στην αγορά και την περίπτωση να εμφανιστεί στο προσκήνιο ένας ανάλογα ποιοτικός παίκτης που θα ταιριάζει στα «θέλω» του Τούρκου προπονητή.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιου είδους deadline. Από τις συζητήσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπήρχε μια αίσθηση πως τα δεδομένα στο NBA θα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει. Χωρίς όμως να τεθεί μια καταληκτική ημερομηνία. Το θέμα του Μιχάιλιουκ μπορεί να τελειώσει (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) και... αύριο, μπορεί και την επόμενη εβδομάδα.