O Σάσα Ομπράντοβιτς εξηγεί πως «δεν υπήρξε ούτε στιγμή θέμα φυγής του Μάικ Τζέιμς από τη Μονακό»

Μάικ Τζέιμς, Σάσα Ομπράντοβιτς

i

© photo by Nikola Krstic / Getty Images / Ideal Images

O Σάσα Ομπράντοβιτς εξηγεί πως «δεν υπήρξε ούτε στιγμή θέμα φυγής του Μάικ Τζέιμς από τη Μονακό»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:27 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 18.08.2023

O Mάικ Τζέιμς ανήκει στη Μονακό και ο κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς εκτός του ότι θεωρεί πως «δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αποχώρησής του», εξηγεί πως η ομάδα και ο ίδιος είναι ιδανικοί συνεργάτες του 33χρονου Αμερικανού σταρ.

Η ιστορία που εμφανίστηκε και είχε για πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς δεν ήταν αποκύημα φαντασίας, ούτε υπήρξαν αψεγάδιαστα δεδομένα. Όταν ο Αμερικανός αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει το NBA out που προβλεπόταν στην συμφωνία του με τη Μονακό, το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πριγκιπάτου επεκτάθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Για έναν ακόμα χρόνο δηλαδή. Αλλά μία από τις φύσεις των συμβολαίων είναι αυτή που οδηγεί στο... σπάσιμό τους, εξ ου και η συντήρηση -έστω στην κατάψυξη- της μεταγραφολογίας. 

Ο 33χρονος γκαρντ πλέον βρίσκεται στο Μονακό και προπονείται μαζί με τους συμπαίκτες τους. Τους... παλιούς, τον Οκόμπο, τον Λόιντ, τον Μοντιεγιούνας, αλλά και με τους νέους και κυρίως τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της δεκαετίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τα σενάρια πλέον, που αφορούν το άμεσο μέλλον του κοπάζουν, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος συνεχίζει να τσιγκλάει τα πλήθη μέσω των social media ή τουλάχιστον έτσι τα πλήθη θέλουν να νομίζουν. 

Ο προπονητής του, Σάσα Ομπράντοβιτς, όμως πήρε την πρωτοβουλία -που αν μη τι άλλο είναι χρήσιμη- να ξεκαθαρίσει τη θέση τη δικιά του, αλλά και αυτή της Μονακό.  

«Υπάρχει συμβόλαιο ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη, δεν υπήρξε ποτέ... θέμα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σέρβικη Mozzart Sport και πρόσθεσε πως «αν είχε προσπαθήσει να φύγει, θα είχε ζητηθεί μεγάλη αποζημίωση. Θα έλεγα πως ποτέ δεν υπήρξε αυτή η περίπτωση, δεν ήταν καν στις επιλογές». 

Επίσης, είπε πως «οι άνθρωποι προσπαθούν, όπως και σε όλες τις άλλες καταστάσεις, να δημιουργήσουν μια κακή ατμόσφαιρα ή να προκαλέσουν την αντίδραση κάποιου», αναφερόμενος στη σχέση του με τον Μάικ Τζέιμς. 

O Mάικ Τζέιμς από το Μονακό συνεχίζει τις αινιγματικές αναρτήσεις: «Αισθάνομαι σαν να έχουν περάσει μήνες»
EUROLEAGUE

10:02 - 18.08.2023

O Mάικ Τζέιμς από το Μονακό συνεχίζει τις αινιγματικές αναρτήσεις: «Αισθάνομαι σαν να έχουν περάσει μήνες»

Η Μονακό ξεκίνησε την προετοιμασία της και ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται στο Πριγκιπάτο μαζί με τους συμπαίκτες του. Ο κύκλος της μεταγραφικής του περιπέτειας που άγγιξε τα όρια του σίριαλ ουσιαστικά έχει λάβει τέλος, αλλά η μυθοπλασία συντηρείται και κάποιοι περιμένουν μπας και υπάρχει ανατροπή στο σενάριο...

«Οι άνθρωποι ξέρουν πώς είμαι και πως λειτουργό, το ίδιο και για τον Μάικ. Η συνεργασία μας είναι άψογη και πιστεύω ότι κατάφερα να βρω τον κατάλληλο τρόπο για να τον χρησιμοποιήσω, με όλα τα "σφάλματα" του. Στο τέλος, επωφεληθήκαμε μαζί και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», κατέληξε θυμίζοντας ότι η ομάδα πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της έφθασε στο Final Four και φέτος σκοπεύει να περπατήσει άλλη μία διαδρομή με στόχο την κατάκτηση της Euroleague.