Πήρε και Καμίνσκι η Παρτίζαν

Φρανκ Καμίνσκι

i

Partizan Mozzart / Twitter

Πήρε και Καμίνσκι η Παρτίζαν

Νίκος Καλαμπάκας 22:55 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:55 - 17.08.2023

Η Παρτίζαν συμφώνησε για συμβόλαιο ενός έτους με τον σέντερ Φρανκ Καμίνσκι.

Ο Φρανκ Καμίνσκι είναι η τελευταία χρονικά προσθήκη της Παρτίζαν. Ο έμπειρος NBAer την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο Βελιγράδι, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο ενός έτους κι έτσι ο Καμίνσκι ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ των «ασπρόμαυρων» της Σερβίας. Έτσι η Παρτίζαν προχώρησε σε μια ακόμα ηχηρή μεταγραφή, αφού ο μεγάλος στόχος του καλοκαιριού χάθηκε και άκουγε στο όνομα Νλικολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος τελικά προτίμησε την Αρμάνι, έπειτα κι από πιέσεις της εκκλησίας των Σέρβων, φοβούμενος μην ξεσπάσει 

Ο Καμίνσκι είναι 30 ετών και το 2015 επιλέχθηκε στο νούμερο 9 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Αφού αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν με τη φανέλα τους, ο Καμίνσκι μετακόμισε στο Φοίνιξ, για τους Σανς. Εκεί παρέμεινε για τρία χρόνια, ενώ πέρυσι έπαιξε τη μισή σεζόν για τους Ατλάντα Χοκς και την άλλη μισή για τους Χιούστον Ρόκετς.

Την περσινή σεζόν, ο νέος σέντερ της Παρτίζαν μέτρησε κατά μέσο όρο 2.5 πόντους και 1.4 ριμπάουντ σε 36 αγώνες.

Συνολικά στην καριέρα του στο ΝΒΑ ο μέσος όρος του είναι 8.8 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ, σε 413 εμφανίσεις.

Αυτή είναι η τέταρτη φετινή μεταγραφή της Παρτίζαν. Ο Πι Τζέι Ντόζιερ, ο Ματέους Πονίτκα και ο Όγκνιεν Γιάραμαζ είχαν προηγηθεί. Στην ομάδα παρέμειναν και οι Πάντερ, Νάναλι, Λεντέι, Αβράμοβιτς και Κοπρίβιτσα και πλέον ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ενόψει της νέας σεζόν. Πρόσφατα, η Παρτίζαν ανακοίνωσε και την παραμονή του Τριστάν Βούκσεβιτς. Ο νεαρός σέντερ είχε δοκιμάσει την τύχη του στο Σάμερ Λιγκ του ΝΒΑ, όμως τελικά δεν βρήκε ομάδα.