Ιτούδης: «Να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο "τελικό" με την Ιορδανία»

Δημήτρης Ιτούδης

Ιτούδης: «Να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο "τελικό" με την Ιορδανία»

Νίκος Καλαμπάκας 22:06 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:09 - 18.08.2023

Οι δηλώσεις του προπονητή της εθνικής Ελλάδας μετά την ήττα από τις ΗΠΑ (108-86) στο φιλικό του Άμπου Ντάμπι.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε στο πρώτο της φιλικό στο Άμπου Ντάμπι από τις ΗΠΑ, σε ένα παιχνίδι που οι διεθνείς μας δεν ξεκίνησαν καλά και έδωσε... δικαιώματα στους παίκτες των Σπερς.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Ελλάδας, Δημήτρης Ιτούδης, στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, ενώ επισήμανε ότι αρκετοί από αυτούς ήταν νευρικοί στα σουτ που επιχείρησαν.

Ακόμα, είπε ότι σε αυτό το στάδιο δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα στα φιλικά, αλλά να είναι η ομάδα έτοιμη στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, απέναντι στην Ιορδανία:

«Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ, ήταν καλύτεροι. Δεν μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι και τους δώσαμε αυτό που δεν έπρεπε. Είναι μια ομάδα με αθλητικά προσόντα, που τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και πέτυχαν πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν είναι μια ομάδα που παίζει ατομικά, αφού παρότι έχει παιχνίδι απομόνωσης, έχουν παίκτες που κυκλοφορούν την μπάλα και πηγαίνουν στο επιθετικό ριμπάουντ. Στο πρώτο δεκάλεπτο μάς πίεσαν αρκετά και ήμασταν νευρικοί σουτάροντας άσχημα και υπό κακές προϋποθέσεις», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης.

Σούμποτιτς: «Η Ελλάδα έχει μεγάλη προοπτική στο Παγκόσμιο, γιατί έχει χαρακτήρα και πείσμα»
ΜΠΑΣΚΕΤ

15:40 - 18.08.2023

Σούμποτιτς: «Η Ελλάδα έχει μεγάλη προοπτική στο Παγκόσμιο, γιατί έχει χαρακτήρα και πείσμα»

Από τη Μογγολία εκεί όπου εργάζεται πλέον, ο Λευτέρης Σούμποτιτς, μίλησε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο της ΕΟΚ και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και μετάλλιο.

Συνεχίζοντας, ο Έλληνας κόουτς της εθνικής και της Φενέρ, επισήμανε: «Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς. Σήμερα δεν ξεφύγαμε στους χρόνους, δεν έπαιξε κανένας παίκτης πάνω από 24 λεπτά. Να δούμε και αύριο με την προσθήκη, ελπίζω, του Παπανικολάου και του Χατζηδάκη πού βρισκόμαστε απέναντι σε μια επίσης πολύ καλή ομάδα, όπως η Γερμανία. Το θέμα είναι να βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και έτοιμοι στον πρώτο τελικό, απέναντι στη Ιορδανία».