Φάκελος «Εθνική»: Βάσιμος κίνδυνος να παίξει με... μισή ομάδα στο Παγκόσμιο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της εθνικής

i

©Intime

Φάκελος «Εθνική»: Βάσιμος κίνδυνος να παίξει με... μισή ομάδα στο Παγκόσμιο!

Γιάννης Πάλλας 17:33 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 29.06.2023

Ορατός είναι ο κίνδυνος η Εθνική ομάδα να παραταχθεί χωρίς τον Κώστα Σλούκα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ είναι ανοικτό το θέμα για τον Καλάθη και τον Ντόρσεϊ

Όταν τα ξημερώματα της 27 Απριλίου 2023 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς αποκλείστηκαν από τους Μαϊάμι Χιτ, οι πιο πολλοί στενοχωρήθηκαν όμως, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και η παρουσία του με την «γαλανόλευκη» άφηνε ένα εθνικό χαμόγελο σε όλους.

Διότι, ναι μεν αποκλείστηκε και δεν προχώρησε ο Giannis με τους Μπακς, αλλά θα είχε μπροστά του άπλετο χρόνο για να κάνει ένα restart σε ότι αφορά την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με το γόνατο του (χρόνιο πρόβλημα), αλλά και με άλλους τραυματισμούς που στάθηκαν τροχοπέδη στην πορεία των Μιλγουόκι Μπακς στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, θα γέμιζε τις μπαταρίες του και θα επανέρχονταν ορεξάτος και γεμάτος ενέργεια για να κυνηγήσει μια μεγάλη επιτυχία με την Εθνική ομάδα που τόσο του λείπει, καθώς σε όλες τις προηγούμενες συμμετοχές του δεν μπόρεσε να φτάσει σε μια διάκριση φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ο χρόνος κύλησε, όμως φαίνεται ότι το πρόβλημα στο γόνατο δεν τον έχει αφήσει, γι’ αυτό και ακολουθεί ένα πολύ ήπιο πρόγραμμα προπόνησης όλο αυτό τον καιρό, καθώς δεν θέλει να το επιβαρύνει.

Οι ημέρες περνάνε όμως πλησιάζοντας προς το προσκλητήριο που θα σημάνει ο Δημήτρης Ιτούδης στις 24 Ιουλίου και η περίπτωση να τεθεί στη διάθεση του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκεντρώνει πλέον μηδαμινές πιθανότητες.

Ο ίδιος μπορεί να θέλει να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου, αλλά αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο με θαύμα η συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Κατανοητό είναι για έναν παίκτη τόσο μεγάλου βεληνεκούς η ομάδα του να μην θέλει να διακινδυνεύσει το παραμικρό, την ίδια ανησυχία όμως έχουν και οι Ντάλας Μάβερικς για τον Λούκα Ντόντσιτς. Την ίδια ανησυχία είχε ο Παναθηναϊκός όταν έστειλε πέρσι τον Γιώργο Παπαγιάννη στο Ευρωμπάσκετ με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, η παλιότερα ο Κώστας Σλούκας (το 2019) στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Στην υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεπώς αυτό που λείπει είναι ο ρεαλισμός και η γλώσσα της αλήθειας. Προφανώς και ο σούπερ σταρ των Μπακς θα κοιτάξει πρώτα και πάνω απ’ όλα την υγεία του, αλλά η απορία είναι η εξής: Κάτι που δεν έχει αλλάξει από τον Απρίλιο ως τώρα, τι θα το διαφοροποιήσει σε τρεις εβδομάδες που έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας;

Το Sportal αποκάλυψε πρώτο από τις 23 Ιουνίου ότι μετά τον Κώστα Σλούκα που φαίνεται ότι δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο θέλοντας να κάνει ένα restart, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο επόμενος που θα απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν το προσεχές δεκαήμερο θα ξεκαθαρίσει και τυπικά το ζήτημα της συμμετοχής του «Greek Freak», καθώς θα πρέπει να προχωρήσερι η Εθνική ομάδα στην προετοιμασία της.

Τα φιλικά στο Αμπού Ντάμπι

Απόντος του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τα φιλικά στο Αμπού Ντάμπι με τις Ηνωμένες Πολιτείες (18/8) και τη Γερμανία (19/8) χάνουν τη λάμψη τους!

Παράλληλα, ενδεχόμενη απουσία του Giannis θα προκαλέσει αμηχανία και στους χορηγούς που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά σε μια πλήρη Εθνική ομάδα. Ακόμη, θα αποδυναμωθεί σημαντικά το τουρνουά «Ακρόπολις» (8-10/8) με Σερβία (8/8) και Ιταλία (10/8) και το ενδιαφέρον του κόσμου για τα παιχνίδια. Άρα και λιγότερα εισιτήρια. 

Ολα αυτά έχουν τη σημασία τους για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, η οποία ανεξάρτητα από τους απόντες θα κληθεί να κάνει την προσπάθεια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο φιλοδοξώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και πάντα η «επίσημη αγαπημένη» αποτελεί το μεγάλο κίνητρο για κάθε αθλητή να κάνει την δική του προσωπική (αγωνιστική) υπέρβαση.

Όσοι κληθούν να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο ξέρουν ότι θα πρέπει να κάνουν κατάθεση ψυχής, προκειμένου να διεκδικήσει η Εθνική ομάδα το καλύτερο σ’ ένα τουρνουά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και υψηλών απαιτήσεων. 

Ο Δημήτρης Ιτούδης εφόσον επαληθευτούν τα σενάρια των απόντων, θα ποντάρει στον αθλητικό εγωϊσμό των διεθνών που θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι μπορούν κι αυτοί να πετύχουν κάτι καλό πραγματοποιώντας τη δική τους υπέρβαση.

Η περίπτωση Καλάθη και η επιλογή Ντόρσεϊ ή Γουόκαπ

Κι επειδή γίνεται λόγος για απουσίες, ο Κώστας Σλούκας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι οι δυο περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Όμως, δεν είναι οι μόνες, καθώς φημολογείται πως κάνει σκέψεις για προσωρινό διάλειμμα και ο Νικ Καλάθης ο οποίος δεν έχει λείψει ποτέ από την Εθνική ομάδα. Κάτι που θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα ξεκινήσουν οι επικοινωνίες με όλους τους διεθνείς από το προπονητικό επιτελείο.

Το παράπονο του Νίκου Παππά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

16:14 - 29.06.2023

Το παράπονο του Νίκου Παππά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

Έχει αποφασίσει να σταματήσει το μπάσκετ, δεν έχει αποφασίσει αν θα... κατέβει για Δήμαρχος, αλλά -έτσι κι αλλιώς- ο Νίκος Παππάς παραμένει στο προσκήνιο με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά φιλοξενήθηκε στο ANT1 και «Το Πρωινό» και επικεντρώθηκε στο φαινόμενο «Αντετοκούνμπο», από τον οποίο έχει έξτρα απαιτήσεις.

Κι αν σ’ αυτό προστεθεί και το δίλημμα που υπάρχει ανάμεσα σε Τάιλερ Ντόρσεϊ και Τόμας Γουόκαπ, γίνεται αντιληπτό πως η Εθνική ομάδα θα κληθεί να παραταχθεί με μειωμένη ισχύς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ημέρες πλησιάζουν και το μυστήριο θα λυθεί πολύ σύντομα, όσον αφορά τους παρόντες, αλλά και τους απόντες της εθνικής προσπάθειας...