Κόντρα στην Σερβία με φόντο την έβδομη θέση η Εθνική Παίδων

Κόντρα στην Σερβία με φόντο την έβδομη θέση η Εθνική Παίδων

Χρήστος Τσάλτας 08:49 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 13.08.2023

Η Εθνική Παίδων ολοκληρώνει την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 με «μάχη» για την έβδομη θέση, καθώς θα αντιμετωπίσει την Σερβία (14:30).

Μετά την ήττα από την Γερμανία, στον πρώτο αγώνα κατάταξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Σερβία σε ένα παιχνίδι που έχει σαν... έπαθλο την έβδομη θέση του τουρνουά.

Η ομάδα του Γιάννη Καλαμπόκη, που σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά έδειξε καλά στοιχεία και φανέρωσε δυνατότητες για το μέλλον, θέλει να κλείσει το τουρνουά όπως το ξεκίνησε, με νίκη απέναντι στους Σέρβους, κατακτώντας την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη.

Η «γαλανόλευκη» κόντρα στην Γερμανία έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα, ένα πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο και ένα πολύ άσχημο στο δεύτερο, όπου ήρθε η ανατροπή και η ήττα από τα «πάντσερ». Έτσι, θα αγωνιστεί για την έβδομη θέση απέναντι στη γειτονική χώρα.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης θέλει οι παίκτες του να μην επαναπαυθούν και να τελειώσουν τη... δουλειά στο τουρνουά με μια νίκη, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις των τελευταίων δύο αγώνων.

«Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Ολοκληρώνεται αύριο με έναν αντίπαλο, ο οποίος μέσα στο τουρνουά έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα του. Καλούμαστε στον τελευταίο μας αγώνα εδώ να έχουμε διάρκεια και να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή και στις άκρες του γηπέδου, έχοντας περισσότερες σωστές αποφάσεις και υπομονή. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα και να έχουμε διάρκεια σε αυτά που στο μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά δείξαμε ότι κάνουμε σωστά. Κάνοντας αυτά, μπορούμε να δούμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο στα μάτια», ήταν τα λόγια του.

Η Σερβία, στο δικό της παιχνίδι κατάταξης, γνώρισε την ήττα από την Σλοβενία με 74-72, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι ως τα τελευταία δευτερόλεπτα, με την Σλοβενία να φτάνει στη νίκη.

Tags: