Eurobasket Γυναικών: Για την πρόκριση η Εθνική μας κόντρα στην ισχυρή Ισπανία - Όλα τα σενάρια

Σταμολάμπρου, Σπανού, Χριστινάκη

i

© Intime

Eurobasket Γυναικών: Για την πρόκριση η Εθνική μας κόντρα στην ισχυρή Ισπανία - Όλα τα σενάρια

Γιώργος Γαβριλάκης 10:37 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 18.06.2023

Το μεσημέρι της Κυριακής (18/6, 20:45, ΕΡΤ 2, Novasports) η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Ισπανία στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Eurobasket 2023.

Μετά τη σπουδαία νίκη επί Λετονίας και παρά την ήττα της πρεμιέρας από το Μαυροβούνιο η Εθνική ομάδα Γυναικών την Κυριακή (18/6, 20:45) αντιμετωπίζει σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι την Ισπανία

Ο Α' όμιλος του Eurobasket 2023 που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ (το τουρνουά συνδιοργανώνεται από το Ισραήλ και την Σλοβενία) έχει πάρει... φωτιά. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν από μία νίκη σε δύο αγώνες. Άρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται κοντά στην πρόκριση και τα σενάρια είναι αρκετά, αλλά και πολύ συγκεκριμένα. 

Κατ' αρχάς η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης έρχεται μόνο για την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου και για να βρεθεί εκεί η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς να νικήσει την Ισπανία. Απαιτείται και ήττα του Μαυροβουνίου από τη Λετονία. 

Από εκεί και πέρα, μπορεί να βρεθεί στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ των προημιτελικών και αυτό θα συμβεί με νίκη της την Κυριακή, ανεξαρτήτου αποτελέσματος του Λετονία-Μαυροβούνιο. Αν όμως χάσει από την Ισπανία και νικήσει η Λετονία το Μαυροβούνιο τότε θα αποκλειστεί. 

Η τηλεοπτική μετάδοση έρχεται από την ΕΡΤ 2, αλλά και από τη Novasports στη συχνότητα του Prime, ενώ η συνδρομητική πλατφόρμα προσφέρει και δωρεάν livestreaming μέσω του youtube.  

Το πρόγραμμα του Α' Ομίλου

12:15 / Μαυροβούνιο - Λετονία 
20:45 / Ισπανία - Ελλάδας (ΕΡΤ 2, Novasports Prime, youtube)

Η βαθμολογία 

1. Ισπανία 3 (1-1)
2. Ελλάδα 3 (1-1)
3. Λετονία 3 (1-1)
4. Μαυροβούνιο 3 (1-1)