Πρέκας: «Δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο»

Πρέκας: «Δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο»

Sportal newsroom 21:33 - 16.06.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Πέτρος Πρέκας εξήγησε πως η ελληνική ομάδα επικράτησε της Λετονίας για τη 2η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ 2023

Η καλή άμυνα ήταν το «κλειδί» για την επικράτηση της Εθνικής ομάδας Γυναικών στην 2η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ 2023, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Πέτρο Πρέκα.

«Αξίζουν συγχαρητήρια και στη Λετονία. Έπαιξε χθες ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ισπανία και αυτό μας ευνόησε. Για μας ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Παίξαμε σκληρή άμυνα και έξυπνα στην επίθεση. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι εύκολο να παρουσιάσεις τόση μεγάλη βελτίωση μέσα σε 24 ώρες, αλλά έχουμε παίκτριες με ταλέντο και προσωπικότητα» δήλωσε ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Και πρόσθεσε: «Χθες κάναμε ένα κακό παιχνίδι και χάσαμε, αλλά σήμερα η ομάδα αντέδρασε. Πιστεύω πως το σημερινό μας πρόσωπο ήταν το πραγματικό. Ελπίζω τουλάχιστον (γέλια). Τώρα θα πρέπει να ξεκουράσουμε το σώμα και το μυαλό μας και να πάμε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την Ισπανία την Κυριακή».

Η Άρτεμις Σπανού, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση και συνέβαλλε στη νίκη με 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, τόνισε: «Ήταν μια τεράστιας σημασίας νίκη. Ξέραμε πως έπρεπε να κερδίσουμε, θα ήταν η μόνη μας ελπίδα για να προκριθούμε. Σίγουρα παίξαμε καλή άμυνα, κάτι που δεν κάναμε καλά τελευταία. Παίξαμε ενωμένα, ακολουθήσαμε το πλάνο, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και τις σκόρερ της αντιπάλου ομάδας και έτσι φτάσαμε στη νίκη».