Η Χάποελ Τελ Αβίβ βρήκε το νέο της... σπίτι στη Σερβία

Χάποελ Τελ Αβίβ

i

Eurocup

Η Χάποελ Τελ Αβίβ βρήκε το νέο της... σπίτι στη Σερβία

Νίκος Καλαμπάκας 21:51 - 17.11.2023

Μετά τη Μακάμπι και η Χάποελ Τελ Αβίβ βρήκε «στέγη» στο Βελιγράδι και το «Αλεξάνταρ Νίκολιτς» που θα φιλοξενεί τους αγώνες της για το Eurocup.

Το Βελιγράδι μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα φιλοξενεί και τους αγώνες της Χάποελ Τελ Αβίβ για το Eurocup.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς και οι πολεμικές επιχειρήσεις της χώρας έχουν ξεσπιτώσει τους συλλόγους της που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Οι ομάδες μπάσκετ της χώρας ανα ζητούν μια έδρα προκειμένου να μπορούν να αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά κύπελλα και πλέον, μετά τη Μακάμπι που δίνει τους αγώνες της για την Euroleague στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ», το ίδιο θα κάνει και η Χάποελ.

Αυτό ανακοίνωσε η Euroleague η οποία είναι η διοργανώτρια Αρχή του Eurocup. Η αρχή θα γίνει στην αναμέτρηση κόντρα στη Μπανταλόνα στις 22 Νοεμβρίου, όταν και οι Ισραηλινοί θα υποδεχτούν τους Κροάτες στο νέο τους... σπίτι.

Τα ματς θα διεξάγονται χωρίς κόσμο στις κερκίδες, όπως συμβαίνει και στα ματς της «ομάδας του λαού» για την Euroleague.

Η ανακοίνωση

Η Euroleague Basketball ανακοινώνει ότι η Hapoel Shlomo Tel Aviv θα παίξει όλους τους επόμενους εντός έδρας αγώνες της στο Aleksandar Nikolic Hall, στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Η Χάποελ θα παίξει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα εκεί με τη Joventut Badalona στις 22 Νοεμβρίου στις 19:00 (τοπική ώρα).

Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά το αίτημα της Euroleague Basketball να παρουσιάσει η ομάδα της Χάποελ μια εναλλακτική αρένα που βρίσκεται εκτός Ισραήλ για να φιλοξενήσει τους επερχόμενους εντός έδρας αγώνες της για το BKT EuroCup, δεδομένης της αδύνατης φύσης της φιλοξενίας αγώνων στο Τελ Αβίβ λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέρχονται από τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση στο η περιοχή. Όλοι οι εντός έδρας αγώνες της ομάδαςπου παίζονται στο Βελιγράδι θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεοτέρας, όπως αποφασίστηκε από την Euroleague Basketball.

Η Hapoel Shlomo Tel Aviv έχει λάβει την υποστήριξη του Δήμου του Βελιγραδίου και της Σερβικής Κυβέρνησης και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ακεραιότητας όλων των ατόμων, η οποία παραμένει η απόλυτη προτεραιότητα για την Euroleague Basketball και τους συλλόγους της.

Η Euroleague Basketball θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, παραμένοντας σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα ανακοινώσει τυχόν τροποποιήσεις σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις εφόσον χρειαστεί.

Οδοστρωτήρες Λεσόρ και Μήτογλου έλιωσαν τη Βίρτους στην «κόλαση» του ΟΑΚΑ
EUROLEAGUE

23:15 - 17.11.2023

Οδοστρωτήρες Λεσόρ και Μήτογλου έλιωσαν τη Βίρτους στην «κόλαση» του ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -5 με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τη Βίρτους να έχει το μομέντουμ, αλλά ο Ματίας Λεσόρ πήρε μπροστά και ο Παναθηναϊκός του αγριεμένου Ντίνου Μήτογλου, με 15.000 αφηνιασμένους φιλάθλους στην εξέδρα, έλιωσε τους Ιταλούς στο ΟΑΚΑ για την τρίτη σερί νίκη του (90-76) στην EuroLeague.

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Παρασκευής