Playoffs Euroleague χωρίς Ομπράντοβιτς ή Μεσίνα για πρώτη φορά από το 1992

Ζέλικο Ομπράντοβιτς - Ετόρε Μεσίνα

i

©Intime

Playoffs Euroleague χωρίς Ομπράντοβιτς ή Μεσίνα για πρώτη φορά από το 1992

Νίκος Καλαμπάκας 16:57 - 12.04.2024

Η φετινή regular season της Euroleague ολοκληρώνεται απόψε 12/4, σε ένα πρωτάθλημα που για πρώτη φορά έπειτα από το 1992 δεν θα έχει στα playoffs του ομάδα είτε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είτε του Ετόρε Μεσίνα!

Έχουν περάσει ήδη 32 χρόνια από το μακρινό 1992, όταν η Παρτίζαν αντιμετώπιζε στα playoffs της Euroleague την Κνορ Μπολόνια.

Στη μονομαχία των πάγκων είδαμε για πρώτη φορά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Ετόρε Μεσίνα, σε μια μάχη που τελικά κατακτήθηκε από τον Σέρβο. Η Παρτίζαν πήρε το εισιτήριο για το Final 4, στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε της Μπανταλόνα και κάπως έτσι, ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» της Euroleague, ξεκίνησε τη συλλογή του από τρόπαια.

Ομπράντοβιτς και Μεσίνα έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Σέρβος προπονητής έχει αναδειχθεί ως πρώτος προπονητής 9 φορές πρωταθλητής με τις Παρτίζαν, Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκό και Φενέρ, ενώ ο Ιταλός 4, με τις Βίρτους Μπολόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αρχή της παρουσίας τους!

Το 1992 ο τότε πρόεδρος της Παρτίζαν Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς προσκάλεσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναλάβει την ομάδα της Σερβίας. Ο ίδιος, στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής οδήγησε την ομάδα της Σερβίας στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε στα playoffs να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κνορ Μπολόνια. Προπονητής της ιταλικής ομάδας τότε ήταν ο Ετόρε Μεσίνα. Έκτοτε, οι δύο προπονητές είχαν παρουσία στα playoffs. Είτε ο ένας, είτε ο άλλος έβλεπαν τις ομάδες τους να διεκδικούν ένα εισιτήριο για τα Final 4 του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Το φοβερό αυτό σερί σταμάτησε φέτος. Έπειτα από 32 χρόνια το πρωτάθλημα της Euroleague θα φιλοξενήσει αγώνες playoffs και στους πάγκους δεν θα κάθονται δύο εκ των πλέον ιστορικών ευρωπαίων προπονητών, αφού τόσο η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όσο και η Αρμάνι Μιλάνο του Ετόρε Μεσίνα, θα δουν από τις τηλεοράσεις τους τη συνέχεια της Euroleague.