Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς αποκάλυψε γιατί ήθελε να φύγει από την Παρτίζαν και γιατί το ΝΒΑ του ταιριάζει περισσότερο (vid)
i

© photo by Mark Blinch / Getty Images / Ideal Images

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς αποκάλυψε γιατί ήθελε να φύγει από την Παρτίζαν και γιατί το ΝΒΑ του ταιριάζει περισσότερο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:36 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 10.04.2024

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς ξεκίνησε τη σεζόν του στην Παρτίζαν και θα την ολοκληρώσει στην Ουάσινγκτον. Με τους Ουίζαρντς ζει το όνειρό του και δηλώνει στην Mundo Deportivo πως «ο ρυθμός στο NBA είναι στο στυλ μου» και πως «δεν ένοιωθα καλά στην Παρτίζαν, ο Ομπράντοβιτς με βοήθησε, αλλά...».

Τις τελευταίες εβδομάδες ζει στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και δείχνει να έχει λαμπρό μέλλον με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς είναι ένας αθλητής που οι Μάγοι τον σκέφτονταν έντονα εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε, γι' αυτό τον επέλεξαν στο Draft του 2023.

Μόνο που και ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ σκεφτόταν με... μανία το ΝΒΑ και ήθελε όσο πιο γρήγορα να μεταφερθεί εκεί. Ναι μεν ξεκίνησε την χρονιά του στην Πατρίζαν, με την οποία αγωνίστηκε και την σεζόν 2022-23, αλλά με την πρώτη ευκαιρία έφυγε από το Βελιγράδι και ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να αναζωογονήσει την καριέρα του και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Ο νεαρός Σέρβος με τις πολλαπλές εθνικές ταυτότητες-διαβατήρια, που αναστάτωσε αρκετές ομοσπονδίας όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε πως ο Βούκτσεβιτς του είπε πως «είναι Έλληνας και θέλει να παίξει με την Εθνική», πλέον έχει εστιάσει στο παρόν και όχι σε μία απόφαση που θα κληθεί να πάρει στο μέλλον.

«Μου αρέσει πολύ εδώ», είπε στην Mundo Deportivo που τον προσέγγισε για να μάθει πως περνάει στις ΗΠΑ και να κάνει μερικές συγκρίσεις σε σχέση με την πορεία του στην Ευρώπη.

«Ο ρυθμός του αγώνα στο ΝΒΑ μου ταιριάζει περισσότερο. Το παιχνίδι στηρίζεται στο ταλέντο, υπάρχουν λιγότερα συστήματα και περισσότερη ελευθερία», δήλωσε ο Βούκτσεβιτς και πρόσθεσε πως «πήρα την απόφαση να φύγω από την Παρτίζαν με το που μου δόθηκε η δυνατότητα να βρεθώ άμεσα στους Ουίζαρντς, παρά το γεγονός ότι μου κόστισε οικονομικά. Πλήρωσα το buy out χωρίς δεύτερη σκέψη». Και η αλήθεια είναι πως «δεν περνούσα καλά στο Βελιγράδι. Είχε δύο πολύ δύσκολες χρονιές με την Παρτίζαν. Δεν είχα ρόλο στην ομάδα και κάθε φορά που μου δινόταν χρόνος συμμετοχής δεν ένοιωθα άνετα».

Έξαλλοι οι Σέρβοι με τον Γιάννη: «Προκάλεσε έναν χαμό για τον Βούκτσεβιτς, που δεν έχει νόημα! Θα παίξει με τη Σερβία»
ΜΠΑΣΚΕΤ

19:37 - 03.04.2024

Έξαλλοι οι Σέρβοι με τον Γιάννη: «Προκάλεσε έναν χαμό για τον Βούκτσεβιτς, που δεν έχει νόημα! Θα παίξει με τη Σερβία»

Δημοσίευμα στη Σερβία επισημαίνει ότι η δήλωση του Αντετοκούνμπο ότι ο Βούκσεβιτς θέλει να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδος δεν ισχύει και επισημαίνει ότι ο σταρ των Ουίζαρντς έχει επιλέξει να αγωνιστεί με τους Σέρβους.

Βέβαια, ήθελε να ευχαριστήσει, κατ' αρχάς «τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα μαζί του. Πάντα θα τον μνημονεύω και θα λέω τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν».

Μέχρι στιγμής ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς-Τσαλίκης (όπως είναι ο πλήρες όνομά του) σε 9 ματς στο ΝΒΑ με τους Ουίζαρντς έχει μέσο όρο 7,3 πόντους και 3,9 ριμπάουντ, ενώ στα τελευταία τέσσερα ματς προσφέρει στην ομάδα του 14,3 πόντους και 6,5 ριμπάουντ.