Αντετοκούνμπο: «Ο Βούκτσεβιτς ήρθε και μου είπε ότι θέλει να παίξει στην Ελλάδα» (vids)

Αντετοκούνμπο: «Ο Βούκτσεβιτς ήρθε και μου είπε ότι θέλει να παίξει στην Ελλάδα» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:37 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 03.04.2024

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς των Ουίζαρντς έχει τέσσερις υπηκοότητες, αλλά όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που τον συνάντησε στην Ουάσινγκτον θέλει να επιλέξει την ελληνική και να παίξει στην Eθνική ομάδα.

O Τρίσταν Βούκτσεβιτς είναι Σέρβος που γεννήθηκε στην Ιταλία, από μάνα Σουηδέζα και πατέρας του είναι ο Ντούσαν Βούκτσεβιτς. Πρώην αστέρι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, από το Σεράγιεβο της Βοσνίας που όταν γεννήθηκε η χώρα ανήκε στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία και ήρθε στην Ελλάδα το 1995. Εν μέσω πολέμου στην πατρίδα του.

Αρχικά, για να αγωνιστεί στον Απόλλων Πατρών, ενώ η καριέρα του σύντομα απογειώθηκε. Έπαιξε στον Ολυμπιακό, πήρε ελληνική υπηκοότητα και έκανε μεγάλη πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα με κορυφαίες ομάδες: Ρεάλ Μαδρίτης, Ούλκερ, Μιλάνο, Βίρτους Μπολόνια.

Τώρα, ο 21χρονος γιος του βρίσκεται στο ΝΒΑ, παίζει με τους Ουίζαρντς και τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/4) φιλοξένησε και νίκησε στην Ουάσιγκτον τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Βούκτσεβιτς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του και σε 31 λεπτά είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αντετοκούνμπο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του και να κάνουν μία κουβέντα. Και μάλιστα στα ελληνικά!

«Ήρθε και μου είπε ότι είναι Έλληνας», είπε ο Αντετοκούνμπο και παραδέχθηκε πως «έμεινα κάπως έκπληκτος που μου μιλούσε ελληνικά. Μίλησα με τον Θανάση και μου είπε ότι είχε παίξει στην Ελλάδα μερικά χρόνια». Επίσης, ο Βούκτσεβιτς του είπε πως «σκέφτεται να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για εμάς».

Τρομερός ο Σαμπόνις και νίκη για τους Κινγκς κόντρα στους Κλίπερς - «Βιδωμένος» στα 9 λεπτά ο ρόλος του Βεζένκοφ (vid)
NBA

08:25 - 03.04.2024

Τρομερός ο Σαμπόνις και νίκη για τους Κινγκς κόντρα στους Κλίπερς - «Βιδωμένος» στα 9 λεπτά ο ρόλος του Βεζένκοφ (vid)

Ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 22 πόντους, 20 ριμπάουντ, 9 ασίστ και οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν με 109-95 τους Κλίπερς. Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε 9+ λεπτά και είχε 2 πόντους και ένα κλέψιμο, ενώ για την ομάδα του Λ.Α. δεν αγωνίστηκε ο Κουάι Λέοναρντ.

Επίσης, βλέποντάς τον να αγωνίζεται στο «μαγικό πλανήτη» ο Αντετοκούνμπο διέκρινε μεγάλη προοπτική για τον νεαρό. «Έπαιξε σκληρά. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει τρίποντα. Ενώ η εμπειρία του στην Παρτίζαν νομίζω ότι τον έχει βοηθήσει πολύ. Μπορεί να κάνει καριέρα και στους Ουίζαρντς και στην Εθνική».