Οι Μάβερικς έχασαν στο Γκόλντεν Στέιτ, αλλά ο Ντόντσιτς βοήθησε στο να γραφτεί... ιστορία - Επιστροφή Εμπίντ και νίκη για τους Σίξερς (vids)
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Οι Μάβερικς έχασαν στο Γκόλντεν Στέιτ, αλλά ο Ντόντσιτς βοήθησε στο να γραφτεί... ιστορία - Επιστροφή Εμπίντ και νίκη για τους Σίξερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:26 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 03.04.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε triple double στην ήττα των Μάβερικς από τους Ουόριορς και για πρώτη φορά στην ιστορία τρεις παίκτες σε μία σεζόν έχουν τουλάχιστον 20 τριπλές επιδόσεις. Μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Ντομάντας Σαμπόνις έκανα αυτό που δεν είχε συμβεί ποτέ. Στη Φιλαδέλφεια τα χαμόγελα επέστρεψαν μαζί με τον Τζοέλ Εμπίντ που οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ!

Από τους τρεις σούπερ σταρς του ΝΒΑ με τα περισσότερα triple double στη σεζόν, μόνο ο Λούκα Ντόντσιτς κατάφερε τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/3) να κάνει μία «τριπλή» επίδοση.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις που έχει 26 στη σεζόν (τα περισσότερα απ' όλους), τελικά... περιορίστηκε στο double double (22 πόντους, 20 ριμπάουντ, 9 ασίστ) στη νίκη των Σακραμέντο Κινγκς επί των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε τρομερή εμφάνιση κόντρα στον Βικτόρ Ουεμπανιαμά και τους Σπερς. Είχε 42 πόντους, 16 ριμπάουντ, αλλά μονοψήφιες ασίστ (6). Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους Νάγκετς να νικήσουν δύσκολα, αλλά εν τέλει αποτελεσματικά.

Έτσι, ο Σλοβένος κατάφερε από τη μία να εμπλουτίσει εντυπωσιακά την στατιστική του (30 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ), αλλά οι Ντάλας Μάβερικς έχασαν στο Γκόλντεν Στέιτ από τους Ουόριορς με 104-100. Και την... πάτησαν κυρίως από τον Άντριου Ουίγκινς (23 πόντοι) και όχι από τον Στέφεν Κάρι που είχε 13 πόντους με 5 εύστοχα σουτ και 13 άστοχα!

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντόντσιτς έφθασε τα 20 triple double στη σεζόν, όσα και ο Γιόκιτς, πράγμα που σημαίνει ότι αν συμπεριλάβουμε και τον Σαμπόνις, τότε τρεις παίκτες στην ίδια σεζόν έχουν τουλάχιστον 20 τριπλές παρουσίες. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του ΝΒΑ.

Στο μεταξύ, στη Φιλαδέλφεια, οι Σίξερς υποδέχθηκαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που παρατάχθηκαν χωρίς τον σούπερ σταρ τους Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ.

Την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι είδαν τον MVP Τζοέλ Εμπίντ να επιστρέφει μετά από εννέα εβδομάδες και ένα χειρουργείο στο γόνατο. Μάλιστα, έδειξαν σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία του παιχνιδιού του.

Δεν έπαιξε με τον ρυθμό που είχε πριν τραυματιστεί, αλλά ήταν κυρίαρχος του αγώνα. Τελείωσε το ματς με 24 πόντους, είχε 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ έβαλε 12/12 βολές. Δύο εξ αυτών ήταν καθοριστικές για το αποτέλεσμα, 40'' πριν το τέλος της αναμέτρησης που βρήκε τους 76ers νικητές με 109-105.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν με 109-99 των Νιου Γιορκ Νικς, ενώ οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς επικράτησαν 113-106 των Χιούστον Ρόκετς.

Στραπάτσο στην Ουάσινγκτον: «Τριπλός» ο Αντετοκούνμπο, αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Ουίζαρντς (vids)
NBA

08:01 - 03.04.2024

Στραπάτσο στην Ουάσινγκτον: «Τριπλός» ο Αντετοκούνμπο, αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Ουίζαρντς (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς χωρίς τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και παρά το νέο triple double του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν κατάφεραν να αποφύγουν την χειρότερη ήττα τους στη σεζόν. Έχασαν στην Ουάσινγκτον (117-113) από τους... πειραματικούς Ουίζαρντς, που αποτελούν μία από τις χειρότερες ομάδες της τρέχουσας σεζόν του ΝΒΑ.

Σημαντικές εκτός έδρας νίκες πήραν οι Λος Άντζελες Λέικερς στο Τορόντο επί των Ράπτορς (128-111), αλλά και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς στη Γιούτα με τους Τζαζ (129-113).