Τρομερός ο Σαμπόνις και νίκη για τους Κινγκς κόντρα στους Κλίπερς - «Βιδωμένος» στα 9 λεπτά ο ρόλος του Βεζένκοφ (vid)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Τρομερός ο Σαμπόνις και νίκη για τους Κινγκς κόντρα στους Κλίπερς - «Βιδωμένος» στα 9 λεπτά ο ρόλος του Βεζένκοφ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:25 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 03.04.2024

Ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 22 πόντους, 20 ριμπάουντ, 9 ασίστ και οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν με 109-95 τους Κλίπερς. Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε 9+ λεπτά και είχε 2 πόντους και ένα κλέψιμο, ενώ για την ομάδα του Λ.Α. δεν αγωνίστηκε ο Κουάι Λέοναρντ.

Την τελευταία φορά που ο Ντομάντας Σαμπόνις δεν έκανε (έστω) double double το ημερολόγιο έδειχνε 30 Νοεμβρίου. Από τότε και στο εξής, ο Λιθουανός σταρ των Σακραμέντο Κινγκς κάνει «διπλές» και «τριπλές» επιδόσεις (δηλαδή, έχει διψήφιο αριθμό σε δύο ή και τρεις στατιστικές κατηγορίες) κάθε βραδιά που οι Βασιλιάδες αγωνίζονται. Έχει καταρρίψει εδώ και καιρό το ρεκόρ του Κέβιν Λοβ από το 2011 και συνεχίζει! Αυτή τη φορά όμως το... παράκανε.

Είχε 22 πόντους και 20 ριμπάουντ, έχασε για μία ασίστ το triple double (9) και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί των Λος Άντζελες Κλίπερς με 109-95. Ήταν πάντως, μία από τις σπάνιες φορές που το Σακραμέντο τα κατάφερε κυρίως λόγω της άμυνάς του και δεν βασίστηκε μόνο στην επίθεση.

Χωρίς του Κέβιν Χέρτερ και Μαλίκ Μονκ, που είναι τραυματίες και ο πρώτος σίγουρα εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς (ίσως και ο δεύτερος), οι Κινγκς έπρεπε να βρουν λύσεις, πέραν από την μόνιμη απειλή του Σαμπόνις και τον ΝτιΆρον Φοξ, ο οποίος πρόσθεσε 20 πόντους.

Ο Κίγκαν Μάρεϊ έκανε καλή δουλειά (19 πόντοι), ενώ από τον πάγκο ήρθαν για να βοηθήσουν κυρίως ο Τρέι Λάιλς (15 πόντοι, 5 ασίστ) και ο Ντέιβιον Μίτσελ (14 πόντοι). Ο κόουτς Μάικ Μπράουν δεν... άπλωσε πολύ το rotation και χρησιμοποίησε τον Σάσα Βεζένκοφ στο δεύτερο παιχνίδι του μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε στο πρώτο.

Στραπάτσο στην Ουάσινγκτον: «Τριπλός» ο Αντετοκούνμπο, αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Ουίζαρντς (vids)
NBA

08:01 - 03.04.2024

Στραπάτσο στην Ουάσινγκτον: «Τριπλός» ο Αντετοκούνμπο, αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Ουίζαρντς (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς χωρίς τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και παρά το νέο triple double του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν κατάφεραν να αποφύγουν την χειρότερη ήττα τους στη σεζόν. Έχασαν στην Ουάσινγκτον (117-113) από τους... πειραματικούς Ουίζαρντς, που αποτελούν μία από τις χειρότερες ομάδες της τρέχουσας σεζόν του ΝΒΑ.

Έδωσε στον Βούλγαρο rookie πάνω από 9 λεπτά συμμετοχής, αλλά κάτω από δέκα: 9'35''. Στο διάστημα αυτό προσέφερε 2 πόντους (με ελεύθερες βολές), ενώ αστόχησε στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε και ήταν για τρεις πόντους. Είχε επίσης ένα ριμπάουντ και άλλο ένα κλέψιμο. Όσο αγωνίστηκε έδωσε ενέργεια στην άμυνα, αλλά οι ευκαιρία που πήρε ήταν περιορισμένης διάρκειας. Έπαιξε πάντως, περισσότερο από τον Κρις Ντουάρτε (8'28'') και τον Κέσλερ Έντουαρντς (1'39'').