Δήλωση που θα συζητηθεί για Βεζένκοφ: «Ευτυχώς Θεέ μου επέστρεψε!» (vid)
i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Δήλωση που θα συζητηθεί για Βεζένκοφ: «Ευτυχώς Θεέ μου επέστρεψε!» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:02 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 01.04.2024

Ο Ντομάντας Σαμπόνις ηγείται των Σακραμέντο Κινγκς, αλλά χρειάζεται βοήθειες και θεωρεί πως ο Σάσα Βεζένκοφ μπορεί να τις προσφέρει απλόχερα. Μετά τη νίκη επί των Τζαζ, ξεκαθάρισε την οπτική και τις θέσεις του...

Οι Σακραμέντο Κινγκς την περασμένη αγωνιστική περίοδο επέστρεψαν στο επίπεδο των Playοffs για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια (!) και φέτος δεν έχουν σκοπό να μην μείνουν εκτός της οκτάδας που θα διεκδικήσει τα... όνειρά της στην δυτική περιφέρεια.

Έχουν δυσκολίες στην πορεία τους, πλέον ταλαιπωρούνται και με σημαντικούς τραυματισμούς, αλλά ο Ντομάντας Σαμπόνις είναι αισιόδοξος. Και αυτό γιατί «ευτυχώς Θεέ μου επέστρεψε ο Σάσα Βεζένκοφ», όπως δήλωσε μετά τη νίκη επί των Γιούτα Τζαζ.

Ο Λιθουανός σέντερ, ο οποίος είναι ο ηγέτης των Βασιλιάδων, καταγράφοντας στην στατιστική του 19,6 πόντους, 13,6 ριμπάουντ (πρώτος σε όλο το ΝΒΑ) και 8,3 ασίστ, ήταν χαρούμενος με την επανενεργοποίηση του τέως σταρ του Ολυμπιακού και MVP της Euroleague τη σεζόν 2022-23.

Ναι μεν ο Σαμπόνις θεωρεί πως «τις αποφάσεις για το ποιος θα παίξει και ποιος όχι τις παίρνει ο προπονητής μας», αλλά ταυτόχρονα πιστεύει πως «ο Σάσα μπορεί να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό». Ειδικά τώρα που υπάρχει ανάγκη και οι απουσίες έχουν περιορίσει τη δυναμική των Καλιφορνέζων.

«Και ο Βεζένκοφ και ο Τρέι (Λάιλς που επίσης επέστρεψε μαζί μας είναι πολύ έξυπνοι παίκτες», πρόσθεσε ο Σαμπόνις και κατέληξε πως «είναι καταπληκτικοί σουτέρ, ανοίγουν τους χώρους στο γήπεδο και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο παρκέ». Συνολικά η ομάδα του από εδώ και πέρα, στην τελευταία... κούρσα της κανονικής περιόδου «πρέπει να είμαστε πιο ορμητικοί και πιο αποφασισμένοι, ειδικά οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο». Και ο Σάσα Βεζένκοφ αυτό σκοπεύει να κάνει...

Νέο ρεκόρ καριέρας για τον Μίτσιτς των Χόρνετς: Έκανε 13 ασίστ κόντρα στους Κλίπερς (vid)
NBA

11:43 - 01.04.2024

Νέο ρεκόρ καριέρας για τον Μίτσιτς των Χόρνετς: Έκανε 13 ασίστ κόντρα στους Κλίπερς (vid)

Τρεις μέρες μετά τις 12 τελικές του πάσες κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Βασίλιε Μίτσιτς των Σάρλοτ Χόρνετς στην ήττα από τους Κλίπερς έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στο ΝΒΑ: Έδωσε 13 ασίστ kai έκανε double double σε 35'26'' χρόνο συμμετοχής.

Προς το παρόν, μετά από σχεδόν δύο μήνες απουσίας, αρχικά λόγω του αστραγάλου του και ακολούθως λόγω της... αργοπορίας του κόουτς Μάικ Μπράουν να τον εμπιστευτεί, ο Βούλγαρος rookie έπαιξε για 9'52'', έβαλε 5 πόντους, πήρε δύο ριμπάουντ και έκανε άλλα τόσα κλεψίματα.