Εκτός για 4-6 εβδομάδες ο Μαλίκ Μονκ - Πρόβλημα για τους Σακραμέντο Κινγκς!
i

@ photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Εκτός για 4-6 εβδομάδες ο Μαλίκ Μονκ - Πρόβλημα για τους Σακραμέντο Κινγκς!

Γιώργος Γαβριλάκης 08:00 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 31.03.2024

Στο 72ο του ματς στη σεζόν, δύο εβδομάδες πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ, οι Σακραμέντο Κινγκς χάνουν τον καλύτερο έκτο παίκτη της σεζόν, Μαλίκ Μονκ για τουλάχιστον 1,5 μήνα. Πράγμα που σημαίνει πως αν δεν προκρυθούν οι Βασιλιάδες στα Playoffs η σεζόν του τελείωσε!

Ο Μαλίκ Μονκ μέχρι τη στιγμή που τραυματίστηκε στο γόνατο, στην ήττα κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, ήταν το μεγάλο φαβορί για να πάρει... σπίτι του το αγαλματάκι που υποδεικνύει τον καλύτερο έκτο παίκτη του πρωταθλήματος. Και συνεχίζει να είναι, καθώς με τους 15+ πόντους και τις 5+ ασίστ του ανά αγώνα, έχει κάνει μία εξαιρετική σεζόν ερχόμενος από τον πάγκο των Σακραμέντο Κινγκς.

Μόνο που πλέον, δεν μπορεί να τους βοηθήσει στην προσπάθειά τους να προαχθούν στα Play Offs. Διότι, στο 72ο παιχνίδι του στη σεζόν, κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς τραυματίστηκε στο γόνατο, έπειτα από μία σύγκρουσή του με τον Λούκα Ντόντσιτς. Οι πρώτες ιατρικές προβλέψεις δεν ήταν αισιόδοξες, ενώ οι δεύτερες ενημέρωσαν πως θα πρέπει να τεθεί εκτός δράσεις για 4-6 εβδομάδες.

Ο μηνύσκος του έχει πρόβλημα και ναι μεν δεν χρειάζεται (απαραίτητα) χειρουργείο, αλλά θα πρέπει να ξεκουραστεί και μέσα από τις θεραπείες να μπορέσει ξανά να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Η διάρκεια της απουσίας του στην πραγματικότητα δηλώνει πως δεν θα αγωνιστεί στην regular season, που ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου. Και θα έχει τη δυνατότητα να επανεμφανιστεί, μόνο εάν οι Βασιλιάδες από την πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας προκριθούν στα Play Offs και να παραμείνουν ζωντανοί μέχρι τα τέλη του Μάη.

Προς το παρόν έχουν άλλα εννέα ματς μπροστά τους, που θα αγωνιστούν σε αυτά χωρίς τον Μαλίκ Μονκ, αλλά χωρίς και τον Κέβιν Χέρτερ, ο οποίος χειρουργήθηκε στον ώμο και θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης και θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν έστω μία θέση στα Play In (7-10) ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας να βρεθούν στις οκτώ ομάδες που θα «μονομαχήσουν» στην post season της Δύση.

Η ουσία είναι πως ο Μαλίκ Μονκ ήταν όλο το χρόνο ο καλύτερος έκτος παίκτης, αλλά ακόμα και τώρα που τραυματίστηκε δεν φαίνεται να απειλείται η βράβευσή του. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ο Νόρμαν Πάουελ των Λος Άντζελες Κλίπερς και ο Ναζ Ριντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς βρίσκονται σε απόσταση πίσω του.

Βέβαια ο τελευταίος μετά τον τραυματισμό του Καρλ Άντονι-Τάουνς εμφανίζεται ως μέλος της πρώτης πεντάδας κι αν αυτο αλλάξει τα δεδομένα, τότε ο Μπόμπι Πόρτις των Μιλγουόκι Μπακς ή ο Καρίς ΛαΒέρτ των Κλίβελαντ Καβαλίερς ίσως έχουν κάποιες ελάχιστες ελπίδες. 

Ή τώρα ή του χρόνου ή... ποτέ για τον Βεζένκοφ: Οι Κινγκς αλλάζουν το rotation και ο Βούλγαρος ελπίζει σε μία ευκαιρία (vids)
NBA

21:05 - 30.03.2024

Ή τώρα ή του χρόνου ή... ποτέ για τον Βεζένκοφ: Οι Κινγκς αλλάζουν το rotation και ο Βούλγαρος ελπίζει σε μία ευκαιρία (vids)

Με τον Κέβιν Χέρτερ εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν και τον Μαλίκ Μονκ να αποκτά πρόβλημα στο γόνατο, οι Σακραμέντο Κινγκς τροποποιούν την ενεργή τους σύνθεση και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τις 6 Φεβρουαρίου, κυρίως λόγω τραυματισμού, ελπίζει πως ο κόουτς Μάικ Μπράουν θα τον... θυμηθεί!

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2022-23) ο καλύτερος έκτος παίκτης ήταν ο Μάλκολμ Μπόγκντον, ο οποίος τώρα ανήκει στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, αλλά βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες του στους Μπόστον Σέλτικς.