Νέο ρεκόρ καριέρας για τον Μίτσιτς των Χόρνετς: Έκανε 13 ασίστ κόντρα στους Κλίπερς (vid)
i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Νέο ρεκόρ καριέρας για τον Μίτσιτς των Χόρνετς: Έκανε 13 ασίστ κόντρα στους Κλίπερς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:43 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 01.04.2024

Τρεις μέρες μετά τις 12 τελικές του πάσες κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Βασίλιε Μίτσιτς των Σάρλοτ Χόρνετς στην ήττα από τους Κλίπερς έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στο ΝΒΑ: Έδωσε 13 ασίστ kai έκανε double double σε 35'26'' χρόνο συμμετοχής.

Εδώ και αρκετό καιρό, ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη Σάρλοτ και έπειτα από την υποτονική του παρουσία με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Βασίλιε Μίτσιτς σχεδόν κάθε βράδυ επιβεβαιώνει πως το ταλέντο του και τα χαρίσματά του στο μπάσκετ ανήκουν στο επίπεδο του NBA.

Οι Χόρνετς του έχουν δώσει το δικαίωμα να διαχειρίζεται το παιχνίδι της ομάδας, μιας και ο ΛαΜέλο Μπολ είναι τραυματίας και ο Σέρβος γκαρντ, δυο φορές κατακτητής της Euroleague με την Αναντολού Εφές, ναι μεν βλέπει συνήθως τις Σφήκες να χάνουν (αυτό άλλωστε συμβαίνει εδώ και χρόνια), αλλά πραγματοποιεί εμφανίσεις που αναβαθμίζουν το status του στον «μαγικό πλανήτη».

Η Σάρλοτ βλέπει στο πρόσωπό του έναν οργανωτή, με βαθιά γνώση του παιχνιδιού και έναν άνθρωπο που στα ματς που απομένουν θα του δώσει όσες ευκαιρίες χρειάζεται και επιθυμεί για να δείξει πως τα ίδια μπορεί να προσφέρει και τη νέα σεζόν στο πλευρό του Μπολ, που είναι ο σούπερ σταρ του συνόλου.

Ο 30χρονος Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος έχει συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική περίοδο (2024-25) στην ήττα από τους Λος Άντζελες Κλίπερς (130-118) έκανε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ.

Πριν από τρεις μέρες είχε κάνει 12 ασίστ κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Αυτή τη φορά έκανε μία παραπάνω (13) και βελτίωσε την καλύτερη προσωπική του επίδοση. Επίσης, σημείωσε και 10 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ και έκλεψε μία φορά τη μπάλα.

Αγωνίστηκε συνολικά για 35'26'' χρόνο συμμετοχής και χρησιμοποίησε όλες τις... ελευθερίες που του έχει δώσει ο προπονητής του, Στιβ Κλίφορντ. Γι' αυτό και πήρε... πάνω του 14 σουτ και μπορεί να μην ήταν εύστοχος (4/14), αλλά κανένας δεν είχε παράπονο μαζί του.

O Ντόντσιτς κάνει... ό,τι θέλει, «πετάει» τις μπάλες και ευστοχεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο (vids)
NBA

10:40 - 01.04.2024

O Ντόντσιτς κάνει... ό,τι θέλει, «πετάει» τις μπάλες και ευστοχεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο (vids)

Κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς έβαλε 47 πόντους και σταμάτησε το σερί των αντιπάλων του. Ο Λούκα Ντόντσιτς είχε δείξει τις διαθέσεις του πριν καν ξεκινήσει το ματς. Από την προθέρμανση κιόλας...

Την ίδια ώρα, ένας άλλος MVP της Euroleague, o Σάσα Βεζένκοφ επέστρεψε για τους Σακραμέντο Κινγκς και αγωνίστηκε για 9'52'' δευτερόλεπτα. Χωρίς βέβαια να έχει τα αγωνιστικά προνόμια του Μίτσιτς.