Χαμός για το Νο 1 της Δύσης: Οι Θάντερ νίκησαν στη Νέα Υόρκη και είναι ξανά στην κορυφή - Ήττα για τους Τίμπεγουλβς (vids)

Χαμός για το Νο 1 της Δύσης: Οι Θάντερ νίκησαν στη Νέα Υόρκη και είναι ξανά στην κορυφή - Ήττα για τους Τίμπεγουλβς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:51 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 01.04.2024

Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ ευστόχησε 2'' πριν το τέλος και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ νίκησαν στη Νέα Υόρκη τους Νικς (113-112). Σε συνδυασμό με την ήττα των Τίμπεργουλβς από τους Μπουλς και παρά τη νίκη των Νάγκετς κόντρα στους Καβαλίερς οι Θάντερ επανατοποθετήθηκαν στο Νο 1 της περιφέρειας.

Δεν έκανε ένα μία από τις γνωστές του κυριαρχικές εμφανίσεις. Ο Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ έχει 30,4 πόντους μέσο όρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά στη Νέα Υόρκη σταμάτησε στους 19 πόντους. Οι δύο τελευταίοι του όμως, έδωσαν τη νίκη στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ απέναντι στους Νικς και αυτή η επιτυχία τους επανάφερε στην κορυφή της δυτικής περιφέρειας.

Ο Καναδός All-Star γκαρντ ευστόχησε σε ένα εντυπωσιακό turnaround σουτ 2,6'' πριν την λήξη του χρόνου, έκανε το 113-112 και δεν υπήρξε απάντηση.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον που ήταν (και πάλι) ο πρωταγωνιστής των Νικς με 30 πόντους, αστόχησε σε ένα παρεμφερές με τους Τζίλτζεους-Αλεξάντερ σουτ στην εκπνοή και τελικά χάθηκε το ματς για τους γηπεδούχους, που διαμαρτύρονται... ακόμα για το φάουλ στον Μπράνσον που δεν δόθηκε. Όχι στην τελευταία φάση, αλλά στην προηγούμενη επίθεσή του, όταν με λέι απ έβαλε τους Νικς μπροστά στο σκορ (112-111) τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Οι Θάντερ λοιπόν, δεν πήραν απλώς μία σπουδαία νίκη, αλλά εκμεταλλεύτηκαν και την ήττα της Μινεσότα.

Οι Τίμπεργουλβς ηττήθηκαν στην έδρα τους από τους Σικάγο Μπουλς (109-101) και... κατέβηκαν από την πρώτη θέση της Δύσης. Πλέον, βρίσκονται στο Νο 3, μιας και οι Ντένβερ Νάγκετς νίκησαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (130-101) και πλέον είναι οι πρωταλθητές του ΝΒΑ που ακολουθούν την Οκλαχόμα Σίτι.

Επέστρεψε ο Βεζένκοφ στη νίκη των Κινγκς κόντρα στους Τζαζ - Πόσο έπαιξε και τι έκανε (vid)
NBA

09:27 - 01.04.2024

Επέστρεψε ο Βεζένκοφ στη νίκη των Κινγκς κόντρα στους Τζαζ - Πόσο έπαιξε και τι έκανε (vid)

Οι Σακραμέντο Κινγκς ενεργοποίησαν ξανά τον Σάσα Βεζένκοφ και αυτός τους βοήθησε στα 9 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα που πάτησε το παρκέ, ώστε να ολοκληρώσουν την επιβλητική νίκη τους (127-106) επί των Γιούτα Τζαζ.