Νέα νίκη για το Ορλάντο που... καλπάζει προς τα Playoffs - Η Βοστώνη δεν είχε πρόβλημα στη Νέα Ορλεάνη (vids)

Νέα νίκη για το Ορλάντο που... καλπάζει προς τα Playoffs - Η Βοστώνη δεν είχε πρόβλημα στη Νέα Ορλεάνη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:23 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 31.03.2024

Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους το Ορλάντο και η Βοστώνη. Στη Νέα Ορλεάνη, οι πρωτοπόροι της Ανατολής, Σέλτικς επικράτησαν με 104-92 των Πέλικανς και στο Μέμφις οι Μάτζικ διύλεσαν τους Γκρίζλις με 118-88.

Μέχρι τα μέσα του Απρίλη, ο οποίος έρχεται στα ημερολόγιά μας σε λίγες ώρες, η κανονική διάρκεια του NBA θα έχει ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τις προνομιούχες θέσεις των Playoffs και των Play In μοιραία θα διευθετηθούν. 

Οι Μπόστον Σέλτικς πάντως, δεν έχουν ιδιαίτερα άγχοι. Το μόνο που επιθυμούν είναι να διατηρήσουν τον ρυθμό τους και να... επιτεθούν την ώρα της κρίσης. 

Τα ξημερώματα της τελευταίας μέρας του Μάρτη, βρέθηκαν στη Νέα Ορλεάνη και εκεί δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο να επιβληθούν των Πέλικανς, που συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία Μπράντον Ίνγκραμ και ο Ζάιον Ουίλιαμσον, παρέα με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ήταν σε καλή βραδιά. Αλλά δεν ήταν αρκετοί για να αντισταθούν στην ποιότητα των φιλοξενουμένων.

Οι Σέλτικς με πρώτο σκόρερ τον Τζέισον Τέιτουμ (23 πόντοι), με πληθώρα επιλογών και με ποιοτική άμυνα, επικράτησαν 104-92 και πήραν την 58η νίκη τους. Η κορυφή της ανατολικής περιφέρειας τους ανήκει -και μαθηματικά- εδώ και καιρό. Το ίδιο θα συμβεί άμεσα και με την συνολική κατάταξη, μιας και στη Δύση οι δύο πρώτοι (Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) έχουν επτά νίκες λιγότερες.

Κοινώς, αποκλείεται να τους απειλήσουν και η ομάδα της Μασαχουσέτης θα εμφανιστεί στα Play offs έχοντας πλεονέκτημα έδρας που θα το διατηρήσει έως και τους τελικούς του ΝΒΑ. Αν και εφόσον φθάσει εκεί! 

Στο μεταξύ, θέση για την post season έχουν κατοχυρώσει και οι Ορλάντο Μάτζικ. Η ομάδα δηλαδή, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη. Όχι γιατί νίκησε τους αποδεκατισμένους Γκρίζλις στο Μέμφις με 118-88, αλλά γιατί συνολικά η πορεία τους είναι εντυπωσιακή. 

Δεν βρίσκονται άλλωστε, τυχαία στο Νο 5 της Ανατολής, με ρεκόρ 43-31 και στην πραγματικότητα απειλούν και τους Νιου Γιορκ Νικς (44-29) και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (45-29). Κι αν δεν τα είχαν καταφέρει οι Μιλγουόκι Μπακς στην Ατλάντα, τότε θα απειλούσαν και την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης. 

Ο Αντετοκούνμπο παρέσυρε με την ορμή του τους Χοκς και οι Μπακς επέστρεψαν με στυλ στις επιτυχίες (vids)
NBA

07:23 - 31.03.2024

Ο Αντετοκούνμπο παρέσυρε με την ορμή του τους Χοκς και οι Μπακς επέστρεψαν με στυλ στις επιτυχίες (vids)

Στην Ατλάντα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αποφασιστικός (όπως πάντα) και ακόμα πιο θεαματικός απ' ότι συνήθως. Σταμάτησε στους 36 πόντους, είχε 16 ριμπάουντ 8 ασίστ, έκανε τους Μιλγουόκι Μπακς να αισθανθούν άνετα και να νικήσουν τους Χοκς με 122-113, παρά την απουσία του Ντέιμιαν Λίλαρντ και τους 38 πόντους του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Τόσο καλά τα έχουν πάει οι Ορλάντο Μάτζικ…