Επέστρεψε ο Βεζένκοφ στη νίκη των Κινγκς κόντρα στους Τζαζ - Πόσο έπαιξε και τι έκανε (vid)
i

© photo Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Επέστρεψε ο Βεζένκοφ στη νίκη των Κινγκς κόντρα στους Τζαζ - Πόσο έπαιξε και τι έκανε (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:27 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 01.04.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς ενεργοποίησαν ξανά τον Σάσα Βεζένκοφ και αυτός τους βοήθησε στα 9 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα που πάτησε το παρκέ, ώστε να ολοκληρώσουν την επιβλητική νίκη τους (127-106) επί των Γιούτα Τζαζ.

Την τελευταία φορά που αγωνίστηκε το ημερολόγιο έδειχνε 10 Φεβρουαρίου και σχεδόν δύο μήνες μετά (παρά μία εβδομάδα) ο Σάσα Βεζένκοφ πάτησε και πάλι το παρκέ. Οι Σακραμέντο Κινγκς υποδέχθηκαν τους Γιούτα Τζαζ, τους νίκησαν άνετα με 127-106 και ο Βούλγαρος rookie των Βασιλιάδων αγωνίστηκε σχεδόν για δέκα λεπτά: 9'52'' για την ακρίβεια.

Σε αυτό το περιορισμένο χρονικό διάστημα πρόλαβε να βάλει 5 πόντους (με 1/1 τρίποντο και 1/2 δίποντα), πήρε δύο ριμπάουντ έκανε δύο κλεψίματα, έδωσε μία ασίστ και έκανε ένα λάθος. Κοινώς, υπενθύμισε και ενημέρωσε τον κόουτς Μάικ Μπράουν πως είναι έτοιμος και πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, ειδικά σε μία περίοδο που οι θέσεις για τα Playoffs διεκδικούνται και οι Κινγκς έχουν σημαντικές απουσίες με τραυματισμούς.

Ο Κέβιν Χέρτερ είναι εκτός σεζόν με πρόβλημα στον ώμο, ο Μαλίκ Μονκ χτύπησε στο γόνατο και θα απουσιάσει για 4-6 εβδομάδες και ουσιαστικά γι' αυτό ο προπονητής του Σακραμέντο μεγάλωσε το rotation του (σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε με πολλές ευκολίες για την ομάδα του) και συμπεριέλαβε τον Βεζένκοφ σε αυτό.

Μεταγραφή σαν... ψέμα: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στον ΠΑΟΚ! (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

08:53 - 01.04.2024

Μεταγραφή σαν... ψέμα: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στον ΠΑΟΚ! (vids)

Το πρωί της Πρωταπριλιάς, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ και φάνηκε σαν να ήταν κάποιο υπερβολικό αστείο, αλλά τελικά είναι η αλήθεια. Ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος... σάρωνε στο ΝΒΑ (19,2 πόντοι, 5,3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ) πριν αποκτήσει προβλήματα με το νόμο και αποδεσμευτεί, έρχεται στην Θεσσαλονίκη.

Πάντως, οι πρωταγωνιστές της νίκης επί των Τζαζ ήταν οι... βασικοί, που αποτελούν τις κλασσικές δυνάμεις. Ο Κίγκαν Μάρεϊ βέβαια ήταν ο πρώτος σκόρερ με 25 πόντους και ο Χάρισον Μπαρνς έβαλε 24. Όσους και ο ΝτιΆρον Φοξ, ο οποίος μοίρασε και 12 ασίστ, ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις δεν σταμάτησε το επιβλητικό του σερί με τα double double. Είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ έδωσε και έξι τελικές πάσες στους συμπαίκτες του.