Στραπάτσο στην Ουάσινγκτον: «Τριπλός» ο Αντετοκούνμπο, αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Ουίζαρντς (vids)
i

© photo by Jess Rapfogel / Getty Images / Ideal Images

Στραπάτσο στην Ουάσινγκτον: «Τριπλός» ο Αντετοκούνμπο, αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Ουίζαρντς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:01 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:22 - 03.04.2024

Οι Μιλγουόκι Μπακς χωρίς τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και παρά το νέο triple double του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν κατάφεραν να αποφύγουν την χειρότερη ήττα τους στη σεζόν. Έχασαν στην Ουάσινγκτον (117-113) από τους... πειραματικούς Ουίζαρντς, που αποτελούν μία από τις χειρότερες ομάδες της τρέχουσας σεζόν του ΝΒΑ.

Η απουσία του Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε να καλύψει όλα τα αγωνιστικά προβλήματα των Μπακς, έκανε το δέκατο triple double στη σεζόν και το 45ο της καριέρας του, αλλά οι Ουίζαρντς βρήκαν τον τρόπο για να πάρουν την πιο εντυπωσιακή νίκη στη σεζόν τους.

Μάλιστα, κατάφεραν να επιβληθούν στα Ελάφια με 117-113, χωρίς τις υπηρεσίες του σταρ τους, Κάιλ Κούζμα και δίχως τον βασικό τους οργανωτή, Τάιους Τζόουνς. Με ένα ρόστερ που περισσότερο θύμιζε... πείραμα, παρά ομάδα του ΝΒΑ.

Ο Greek Freak είχε 35 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 24 πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι τίμησαν το προσωνύμιό τους: Ουίζαρντς σημαίνει Μάγοι και κόντρα στα Ελάφια έκαναν παράδοξα ταχυδακτυλουργικά. Ο Κόρεϊ Κίσπερτ ήταν ο πρώτος σκόρερ τους με 27 πόντους, ο Ντένι Αβντίγια έβαλε 23, ενώ εντύπωση έκανε και ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς.

Ο νεαρός Σέρβος, που πριν από λίγο καιρό... παράτησε την Παρτίζαν και την Ευρώπη γενικότερα, για να κυνηγήσει το όνειρό του στο ΝΒΑ, έκανε αξιοσημείωτη εμφάνιση. Του δόθηκε χρόνος συμμετοχής (31') και σημείωσε 14 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Ήταν καταλυτικός για τη νίκη των Ουίζαρντς, που ήταν μόλις η 15η στη σεζόν.

Μόνο οι Ντιτρόιτ Πίστονς έχουν λιγότερες από αυτούς σε ολόκληρη τη λίγκα, ενώ για τους Μιλγουόκι Μπακς που η πρώτη θέση της Ανατολής έχει χαθεί εδώ και καιρό (και ανήκει στους Μπόστον Σέλτικς), πλέον υπάρχουν κάποιες απειλές και για το Νο 2 της περιφέρειας. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς παραμονεύουν...

Δήλωση που θα συζητηθεί για Βεζένκοφ: «Ευτυχώς Θεέ μου επέστρεψε!» (vid)
NBA

12:02 - 01.04.2024

Δήλωση που θα συζητηθεί για Βεζένκοφ: «Ευτυχώς Θεέ μου επέστρεψε!» (vid)

Ο Ντομάντας Σαμπόνις ηγείται των Σακραμέντο Κινγκς, αλλά χρειάζεται βοήθειες και θεωρεί πως ο Σάσα Βεζένκοφ μπορεί να τις προσφέρει απλόχερα. Μετά τη νίκη επί των Τζαζ, ξεκαθάρισε την οπτική και τις θέσεις του...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία προστασία και μία διαφορά δύο νικών από τους Ιππότες που έχουν ρεκόρ 46-30 και απομένουν μόλις επτά ματς για τους Μπακς (47-28) μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν και έξι για την ομάδα από το Κλίβελαντ.