Αποχώρησε από την Παρτίζαν ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς και πάει στο ΝΒΑ από τώρα!

Αποχώρησε από την Παρτίζαν ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς και πάει στο ΝΒΑ από τώρα!

Γιώργος Γαβριλάκης 10:57 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 13.03.2024

O 21χρονος Τρίσταν Βούκτσεβιτς ενεργοποίησε την option που είχε στο συμβόλαιό του και αποδεσμεύτηκε από την Παρτίζαν με σκοπό να επιστέψει στις ΗΠΑ και να ασχοληθεί με την επί αμερικάνικου εδάφους καριέρα του με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Το καλοκαίρι του 2023, ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς το πέρασε στις ΗΠΑ. Έγινε Draft pick από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (No 42), προπονήθηκε μαζί τους, αγωνίστηκε στο Summer League και αρχική του πρόθεση ήταν να μείνει στο ΝΒΑ. Όταν όμως, είδε πως δεν περίσσευε θέση στην ομάδα της πρωτεύουσας επέστρεψε στην Παρτίζαν.

Τώρα, λίγο πριν τελειώσει η κανονική διάρκεια (και στην EuroLeague και στο ΝΒΑ) ο νεαρός Σέρβος φόργουοντ/σέντερ θα περάσει ξανά τον Ατλαντικό. Ενεργοποίησε την option που είχε στο συμβόλαιό του για πρόωρο buy out, με σκοπό να επιστρέψει στην προσπάθειά του για να βρει μία θέση στον «μαγικό πλανήτη».

Μάλιστα, η Παρτίζαν ανακοίνωσε τα μαντάτα και τον αποχαιρέτησε κιόλας, μέσω του προέδρου της Οστόγια Μιχαϊλοβιτς και σχετική του ανάρτηση στα social media: «Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που είχε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα εξαγοράς και να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA», ενώ ενημέρωσε πως τα χρήματα του buy out θα τα μοιραστεί η Παρτίζαν με την πρώην ομάδα του νεαρού, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βούκτσεβιτς αποτελεί επένδυση για τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ψηλό που απειλεί από την περιφέρεια και έχει μεγάλη προοπτική. Στο Summer League ο νεαρός, γιός του Ντούσαν Βούκτσεβιτς (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, της Σιένα, της Μιλάνο, της Ρεάλ Μαδρίτης -μεταξύ άλλων) έχει οραματιστεί το μέλλον του στο ΝΒΑ, ενώ τώρα οι Ουίζαρντς που δεν έχουν κάποιο στόχο να κυνηγήσουν την τρέχουσα περίοδο, θέλουν να του δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο υψηλό επίπεδο. Με σκοπό τη νέα σεζόν να τον ενεργοποιήσουν στο ρόστερ τους και να αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τα προσόντα του. Όπως έκανε και με τον Ντάνι Αβντίγια πριν χρόνια και τώρα στα 24 του ο Ισραηλινός είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ουάσινγκτον.

Για τον Βούκτσεβιτς πάντως, η πορεία του στην Παρτιζάν τα τελευταία δύο χρόνια, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν είχε κάποια σημαντικά highlights. Ειδικά στην EuroLeague δεν πήρε τις ευκαιρίες που έψαχνε και αυτός ήταν ένας λόγος που δεν ήθελε να ολοκληρώσει τη σεζόν του στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Βούκτσεβιτς στο Sportal: «Τρομερό να έχεις προπονητή τον Ομπράντοβιτς, δεν έχω αποφασίσει για την Εθνική»
EUROLEAGUE

00:32 - 20.01.2024

Βούκτσεβιτς στο Sportal: «Τρομερό να έχεις προπονητή τον Ομπράντοβιτς, δεν έχω αποφασίσει για την Εθνική»

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού AKTOR με την Παρτίζαν και σχολίασε πώς είναι να έχει προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενώ τοποθετήθηκε και για την Εθνική ομάδα.

Φέτος, σε 12 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε 9'19'' χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα, είχε 4,4 πόντους με 40% από το τρίποντο και 2,3 ριμπάουντ. Στη Λίγκα της Αδριατικής πάντως, είχε μεγαλύτερο ρόλο με την Παρτίζαν και σε 18,5 λεπτά ανά αγώνα είχε 10,9 πόντους και 3,6 ριμπάουντ μέσο όρο.