Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς πάει Summer League και είναι αποφασισμένος να μείνει στους Ουίζαρντς

Τρίσταν Βούκσεβιτς

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς πάει Summer League και είναι αποφασισμένος να μείνει στους Ουίζαρντς

Χρήστος Τσάλτας 15:59 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 24.06.2023

Οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς τον επέλεξαν στο νο.42 του NBA Draft και ο Τρίσταν Βούκσεβιτς είναι αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal αναμένεται να πάρει μέρος στο Summer League του Λας Βέγκας και να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο με την ομάδα της DC.

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς δήλωσε συμμετοχή στο NBA Draft του 2023, μια διαδικασία της οποίας απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά, που τράβηξε όλα τα βλέμματα, καθώς επιλέχθηκε στο νο.1 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο Σέρβος άσος της Παρτίζαν βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, σε μια κίνηση που δεν ήταν σύμφωνος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς επιθυμούσε την παραμονή του νεαρού άσου στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια των πλεί οφ της ABA Liga. Η επιθυμία του παίκτη όμως να διεκδικήσει το... αμερικανικό όνειρο ήταν τόσο μεγάλη που προσπέρασε την επιθυμία του «Ζοτς» για παραμονή στην Σερβία.

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς στο NBA Combine

Και η αλήθεια είναι πως η κίνηση αυτή λειτούργησε προς όφελος του 20χρονου φόργουορντ/σέντερ. Διότι στο Draft Combine που διεξήχθη στο Σικάγο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ οι σκάουτ που βρέθηκαν στο Ιλινόις διατύπωσαν την καλύτερη άποψη για την ικανότητα, αλλά και τον χαρακτήρα του. Δύο στοιχεία που ανέβασαν κατακόρυφα τις πιθανότητες να ακούσει το όνομά του ανάμεσα στα 58 της βραδιάς.

Όπως και συνέβη. Οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, που πλέον βρίσκονται σε διαδικασία αναδόμησης, έχοντας παραχωρήσει με ανταλλαγές τους Μπράντλεϊ Μπιλ και Κρίσταπς Πορζίνγκις, επέλεξαν τον Σέρβο άσο στο νο.42, στα μέσα του δεύτερου γύρου. Αυτός ήταν ο δεύτερος Ευρωπαίος που επέλεξαν, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε ανταλλαγή, προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Γάλλο Μπιλάλ Κουλιμπαλί.

Οι συστάσεις που ακολουθούν τον Βούκσεβιτς είναι εξαιρετικές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με το σώμα του και το στυλ παιχνιδιού του να ταιριάζει στα «θέλω» της λίγκας. Συν τοις άλλοις, ένας πολύ θετικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι επιλέχθηκε από ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία rebuilding και θα δώσει τη δυνατότητα σε νεαρούς παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν. Στο ρόστερ των Ουίζαρντς στην παρούσα φάση υπάρχουν παίκτες όπως ο Τζόρνταν Πουλ, ο Κόρι Κίσπερτ, ο Ντένι Άβντιγια, ο Ντάνιελ Γκάφορντ, ο Άντονι Γκιλ, ο Τάιους Τζόουνς.

Ποιο είναι το πλάνο τόσο του ίδιου του Βούκσεβιτς, όσο και των Ουίζαρντς; Η επιθυμία να πορευτούν μαζί τη νέα σεζόν μοιάζει αμοιβαία. Και ο ίδιος ο Βούκσεβιτς θέλει να κάνει το... άλμα για το ΝΒΑ άμεσα και οι Ουίζαρντς βλέπουν στο πρόσωπο του 20χρονου άσου έναν παίκτη με δυνατότητες.

Για το λόγο αυτό ο Βούκσεβιτς αναμένεται να ταξιδέψει άμεσα στις ΗΠΑ, για να πάρει μέρος στο Summer League του Λας Βέγκας. Εκεί το front office των Ουίζαρντς και ο Ουές Ανσέλντ τζούνιορ, head coach της ομάδας, θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιολογήσουν την εικόνα του και να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα σε όλα τα επίπεδα.

Έπειτα αναμένεται να δουλέψει αρκετά σε ατομικό επίπεδο, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος για το training camp. Η επιθυμία του παίκτη είναι να βρεθεί στο ΝΒΑ και έτσι οι «Μάγοι» δεν αποκλείεται να κάνουν κίνηση προσφέροντας two-way συμβόλαιο στον 20χρονο Σέρβο, ώστε να εγκλιματιστεί στον τρόπο παιχνιδιού στις ΗΠΑ και να πάρει παιχνίια και ευκαιρίες μεταξύ NBA και G-League. Οι Capital City Go-Go έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια σημαντική παράδοση, δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες που εν συνεχεία βρήκαν συμβόλαια στο ΝΒΑ. Αυτή τη στιγμή οι Ουίζαρντς έχουν ένα two-way συμβόλαιο, αυτό του Κουέντον Τζάκσον, πράγμα που σημαίενι πως έχουν την απαιτούμενη ευελιξία στο ρόστερ τους για να προσφέρουν ανάλογο συμβόλαιο στον Βούκσεβιτς.

Σε κάθε περίπτωση ο Τρίσταν Βούκσεβιτς βρίσκεται προ των πυλών ενός πολύ κρίσιμου καλοκαιριού, στο οποίο αναμένεται να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Και είναι κάτι παραπάνω από αποφασισμένος να την αρπάξει από τα μαλλιά!