Μπογκντάνοβιτς: «Το μπάσκετ χρειάζεται την Παρτιζάν, ο Γιασικεβίτσιους κοουτσάρει διαφορετικά»

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Μπογκντάνοβιτς: «Το μπάσκετ χρειάζεται την Παρτιζάν, ο Γιασικεβίτσιους κοουτσάρει διαφορετικά»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 16:57 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 12.03.2024

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μίλησε στην κάμερα της Euroleague για την Παρτιζάν, που ήταν η ομάδα που τον ανέδειξε, την Φενέρμπαχτσε αλλά και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, στην οποί μίλησε για την Παρτιζάν που ήταν η πρώτη του επαγγελματική ομάδα (2010-14) ενώ τόνισε πως η ύπαρξη του συλλόγου είναι αναγκαία για το μπάσκετ.

Παράλληλα, μίλησε και για την Φενέρμπαχτσε, στην οποία πήγε μετά την Παρτιζάν και με την οποία κατέκτησε την Euroleague το 2017 υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος άσσος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ των τελευταίων ετών. Έγινε ντραφτ το 2014 σε ηλικία 22 ετών από τους Φοίνιξ Σανς ωστόσο πρωτοέπαιξε στο NBA το 2017 με τους Σακραμέντο Κινγκς πριν πάει το 2020 στους Χοκς, στους οποίους βρίσκεται ακόμη.

Οι δηλώσεις του Μπογκντάνοβιτς:

Για την Παρτιζάν: «Λατρεύω που η Παρτιζάν επέστρεψε στην Ευρωλίγκα. Νιώθω πως η Ευρωλίγκα χρειάζεται την Παρτιζάν, το μπάσκετ το ίδιο.Είναι μοναδική εμπειρία να παίζεις στην Stark Arena, η ατμόσφαιρα, τα πάντα εκεί. Μπορείς να ακούσεις τα σχόλια όσων έχουν παίξει εκεί και όταν φεύγουν από το γήπεδο. Αρκούν από μόνα τους».

Για την Φενέρμπαχτσε και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε: «Στην καριέρα μου έχω μάθει ότι όταν καταφτάνει ένας νέος προπονητής τότε δημιουργείται μία θετική αύρα στην εκάστοτε ομάδα, επειδή υπάρχει αντίδραση των παικτών. Σίγουρα ο Γιασικεβίτσιους κοουτσάρει με διαφορετικό τρόπο και μου αρέσει. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζουν στη Φενέρ. Νομίζω πως μπορούν να παίξουν ταχύτερα. Πολύ γρηγορότερα, αλλά με το σωστό τρόπο από τον προπονητή τους».

Ο Μπογκντάνοβιτς πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη του σεζόν με του Ατλάντα Χοκς. Σε 62 αγώνες έως τώρα στην Regular Season, ο Σέρβος έχει 16.8 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ ανά παιχνίδι σε 29.6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Είναι ο τρίτος σκόρερ της ομάδας από την Ατλάντα πίσω από τον σούπερ σταρ της ομάδας Τρέι Γιανγκ και τον Ντεζούντε Μάρεϊ και συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνουν οι Χοκς ώστε να μπουν στο play-in τουρνουά (βρίσκονται στην 10η θέση της ανατολικής περιφέρειας).