Η Φενέρμπαχτσε και η Αναντολού Εφές στο πλευρό των Ελλήνων

Μάρκο Γκούντουριτς

i

© fenerbahce.org

Η Φενέρμπαχτσε και η Αναντολού Εφές στο πλευρό των Ελλήνων

Γιώργος Γαβριλάκης 14:26 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 01.03.2023

Οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι της Τουρκίας, που ανταγωνίζονται στη Euroleague τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, απάντησαν με αίσθημα συμπαράστασης στις αναρτήσεις των ελληνικών ομάδων για την τραγωδία των Τεμπών.

H Τουρκία (και η Συρία) δεν έχει συνέλθει ακόμα από την υπερρεαλιστική τραγωδία που έζησε εξαιτίας του φονικού σεισμού στις αρχές του Φλεβάρη και μπορεί ενδεχομένως να καταλάβει καλύτερα το αίσθημα της θλίψης που ζει η Ελλάδα μετά το τραγικό δυστύχημα με τις αμαξοστοιχίες στα Τέμπη. 

Μάλιστα, οι δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας, η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και εσχάτως και του Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και η Αναντολού Εφές έστειλαν τα θερμά τους συλλυπητήρια μέσω των ελληνικών ομάδων που εντός του γηπέδου ανταγωνίζονται στο πλαίσιο της Euroleague. 

H Εφές απάντησε στη σχετική ανάρτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στα social media αναφέροντας πως «θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στο δυστύχημα με την σύγκρουση των τρένων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες»

Η Φενέρμπαχτσέ με τη σειρά της πρόθεσε κάτω από το αντίστοιχο post της ΚΑΕ Παναθηναϊκός συμπληρώνοντας «εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους ανθρώπους της Ελλάδας μετά το τραγικό δυστύχημα με την σύγκρουση των τρένων. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες»

Είχε προηγηθεί η ανάλογης συναισθηματικής αξίας ανάρτηση της Euroleague, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι αγώνες του Ολυμπιακού στο Μιλάνο με την ομάδα του Αρμάνι και του Παναθηναϊκού με την Εφές θα διεξαχθούν κανονικά ή θα αναβληθούν. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν κανονικά στην Ιταλία για την αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (3/3, 21:30), ενώ οι «πράσινοι» αναμένουν τις αποφάσεις από την έδρα τους, καθώς η δική τους υποχρέωση αφορά αγώνα στο ΟΑΚΑ (Πέμπτη 2/3, 21:00).