Οι μέτοχοι της EuroLeague επικύρωσαν τις αποφάσεις για Μποντιρόγκα και Μοτεγιούνας
i

©InTime

Οι μέτοχοι της EuroLeague επικύρωσαν τις αποφάσεις για Μποντιρόγκα και Μοτεγιούνας

Sportal newsroom 18:38 - 04.07.2023

Τις αποφάσεις για τους Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Παούλιους Μοτεγιούνας επικύρωσαν οι μέτοχοι της EuroLeague

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των μετόχων (ECA) της EuroLeague επικυρώθηκαν οι θέσεις του Ντέγιαν Μποντιρόγκα και του Παούλιους Μοτιεγιούνας που είναι και με υπογραφή Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα.

Ακόμη ελήφθησαν αποφάσεις αναφορικά με το πρόγραμμα, τον οικονομικό απολογισμό ενώ μεταξύ άλλων τους δόθηκε και έκθεση του νέου αρχιδιαιτητή της Euroleague, Ντάνιελ Ιερεθουέλο.

Η ενημέρωση της EuroLeague, αναφέρει:

«Επιβεβαιώθηκαν οι υποψηφιότητες του Προέδρου της Euroleague Basketball (κ. Ντέγιαν Μποντιρόγκα) και του Διευθύνοντος Συμβούλου (κ. Παούλιους Μοτιεγιούνας)

Εγκρίθηκε ο κανονισμός των αγώνων 2023-24.

Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες λίστες των ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague και το EuroCup της Turkish Airlines 2023-24, καθώς και η παράταση της αναστολής από τις ομάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball για τη σεζόν 2023-24.

Εγκρίθηκε η μορφή αγώνων και οι προτάσεις ημερολογίου της Turkish Airlines EuroLeague και EuroCup 2023-24.

Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός 2022-23 και τα κριτήρια οικονομικής κατανομής των συλλόγων 2023-24.

Επιπλέον, οι Μέτοχοι της ECA έλαβαν μια έκθεση από τον πρόσφατα διορισμένο Ανώτερο Διευθυντή Διαιτητών, Ντάνιελ Ιερεθουέλο, σχετικά με τις βασικές αρχές που πρέπει να εφαρμόζονται και τους μεσοπρόθεσμους στόχους για τη βελτίωση της ποιότητας διαιτησίας στις διοργανώσεις της Euroleague Basketball».