Κέμπα Ουόκερ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αλλάζουν το επίπεδο ενδιαφέροντος στην Euroleague

Κέμπα Ουόκερ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αλλάζουν το επίπεδο ενδιαφέροντος στην Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 14:03 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 27.07.2023

Ο Παναθηναϊκός θα έχει στη μηχανή του τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ενόψει της νέας σεζόν, σε μια κίνηση που δεν ανεβάζει μόνο αγωνιστικά το «τριφύλλι», αλλά δίνει επιπλέον λάμψη στην Euroleague, μαζί με τον σπουδαίο Κέμπα Ουόκερ.

Τις τελευταίες μέρες το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη. Όχι -μόνο- λόγω του καύσωνα, αλλά γιατί οι ομάδες της Euroleague άνοιξαν τα χαρτιά τους και έκαναν κινήσεις που προκάλεσαν πανικό. Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ έντονο και η σεζόν 2023-24 προμηνύεται «καυτή» σε όλα τα επίπεδα.

Η Μονακό έριξε βόμβα μεγατόνων, καθώς έφερε από τις ΗΠΑ τον Κέμπα Ουόκερ. Στα 33 του χρόνια ο Αμερικανός γκαρντ με την σπουδαία καριέρα στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, το ΝΒΑ, με τις 4 παρουσίες σε All-Star Game, αλλά και με την τεράστια διάκριση ως κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Σάρλοτ Χόρνετς, μετακομίζει στο Μόντε Κάρλο, για να φέρει κάτι από την ποιότητα, αλλά και την λάμψη του σταρ που διαθέτει.

Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που θα βρεθούν στα παρκέ της Euroleague, με το fan base του να αποτυπώνει του λόγου το αληθές. Ο Ουόκερ είναι ο παίκτης με τους περισσότερους followers από κάθε άλλον, ξεπερνώντας τον «μαγικό» αριθμό του 1 εκατ. συνολικά. Μόνο στο Instagram άλλωστε μετρά 1,2 εκατ. ακόλουθους, γεγονός που σημαίνει πως κάθε ποστάρισμα με τη φανέλα της Μονακό, αλλά και κάθε ποστ από τα παρκέ της Euroleague θα είναι μια... κινούμενη διαφήμιση για την διοργάνωση, αλλά και τον οργανισμό των Μονεγάσκων.

Ποιος είναι ο παίκτης που τον ακολουθεί κατά πόδας; Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ! Ο Ισπανός φόργουορντ στα 28 του χρόνια, στο prime της καριέρας του και έπειτα από 7 σεζόν στο ΝΒΑ, όπου έπαιξε σε 6 ομάδες, μετακομίζει στην Ελλάδα, για χάρη του Παναθηναϊκού, που έκανε το κόλπο γκρόσο και απέκτησε τον σπουδαίο φόργουορντ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί το βασικό 4άρι των «Φούριας Ρόχας».

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ερνανγκόμεθ είναι πως οι ακόλουθει στα social media αυξήθηκαν κατακόρυφα, στο άκουσμα της είδησης της μετακόμισής του στον Παναθηναϊκό. Πριν από τα νέα μετρούσε 699 χιλιάδες, όμως από το απόγευμα και μετά πάνω από 7 χιλιάδες χρήστες του Instagram ακολούθησαν τον Χουάντσο, που πλέον μετράει 706 χιλιάδες. Και η καταμέτρηση συνεχίζεται...

Οι δύο παίκτες είναι -με διαφορά- αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη λάμψη, καθώς διαθέτουν τεράστιο fan base, που αναμένεται να διαφημίζει κάθε τους βήμα στην Euroleague και όχι μόνο τη νέα σεζόν. Ο παίκτης που ακολουθεί, όσον αφορά το impact στις πλατφόρμες των social media είναι ο Φακούντο Καμπάτσο, με τον Αργεντινό πλέι μέικερ της Ρεάλ Μαδρίτης να μετράει 671 χιλιάδες followers.

Από εκεί και πέρα, ουδείς παίκτης φτάνει στις 500 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο αδερφός του Χουάντσο, Ουίλι Ερνανγκόμεθ, με 411 χιλιάδες, με τον Σέρχιο Γιουλ (404 χιλ.) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Ρούντι Φερνάντεθ, Νίκολα Μίροτιτς, Σέιν Λάρκιν, Λιούιτζι Ντατόμε και Μελίχ Μαχμούτογλου.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε την 10άδα των παικτών με την μεγαλύτερη απήχηση στα social media:

Κέμπα Ουόκερ (1.2 εκατ. followers)

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (706 χιλ. followers)

Φακούντο Καμπάτσο (671 χιλ. followers)

Ουίλι Ερνανγκόμεθ (411 χιλ. followers)

Σέρχιο Γιουλ (404 χιλ. followers)

Ρούντι Φερνάντεθ (334 χιλ. followers)

Νίκολα Μίροτιτς (303 χιλ. follower)

Σέιν Λάρκιν (234 χιλ. followers)

Τζίτζι Ντατόμε (307 χιλ. followers)

Μελίχ Μαχμούτογλου (248 χιλ. followers)

Οι δύο μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού, οι Κέμπα Ουόκερ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, γίνεται κατανοητό πως δεν «εκτοξεύουν» απλώς την ποιότητα του μπάσκετ που θα παιχτεί στην Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν, αλλά φέρνουν μαζί τους και δύο τεράστια fan base, που αναμένεται να ανεβάσουν την προβολή της λίγκας συνολικά.