Δεν παίρνει τον Μπο Κρουζ ο Παναθηναϊκός, αλλά τον MVP του Βερολίνου

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Δεν παίρνει τον Μπο Κρουζ ο Παναθηναϊκός, αλλά τον MVP του Βερολίνου

Ηλίας Λαλιώτης 00:00 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 27.07.2023

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ τρίβει τα μάτια του με τις κινήσεις που κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο Εργκίν Αταμάν ετοιμάζει μια ομάδα που θέλει να βρεθεί στο Βερολίνο την ερχόμενη άνοιξη.

Όταν πριν από σχεδόν τρεις μήνες ο Παναθηναϊκός συμφωνούσε με τον Εργκίν Αταμάν διαβάσατε αρκετές φορές από αυτή εδώ τη «γωνιά» στο Sportal, πως οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να «χτυπήσουν» ό,τι καλύτερο υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά. Πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν υπερβολικές αυτές τις αναφορές τότε. Η πορεία της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο, απέδειξε πως ήταν απλά η πραγματικότητα.

Δεν ήταν, άλλωστε, κάποια δική μας επιθυμία ή πρόβλεψη. Ήταν αυτό που προέκυπτε από το ρεπορτάζ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να φέρει στο ΟΑΚΑ τον καλύτερο προπονητή των τελευταίων ετών και να του διαθέσει τα «όπλα» για να οδηγήσει τον έξι φορές Πρωταθλητή Ευρώπης εκεί που ανήκει. Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες να παλεύει για τον τίτλο της EuroLeague.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα τα καταφέρει. Ωστόσο, οι κινήσεις που έγιναν δείχνουν πως η διάθεση υπήρχε και υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός χτύπησε την πόρτα πολλών παικτών από το πάνω ράφι. Παικτών που κάνουν τη διαφορά. Ακόμα και παικτών απλησίαστων, όπως είναι ο Ταβάρες για παράδειγμα. Έδειξε σε όλη την Ευρώπη τις διαθέσεις του. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν του βγήκε σε καλό, μιας και συνάντησε εμπόδια. Εισέπραξε και αρνητικές απαντήσεις.

Αλλά στο τέλος, το ρόστερ που έχει δομήσει πλέον ο Εργκίν Αταμάν έχει κάνει όλη την Ευρώπη να τρίβει τα μάτια της. Και κυρίως αυτούς που ξέρουν από μπάσκετ. Τους προπονητές και τους παίκτες, βλέποντας πως ο Τούρκος τεχνικός έχει ταιριάξει ιδανικά τα κομμάτια και δημιουργεί ένα ισχυρό σύνολο.

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ! Μια σπουδαία μεταγραφή που αλλάζει τα δεδομένα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τα όσα έγιναν με τον Μίροτιτς, αλλά και τους Βέσελι και Σενγκέλια ήθελε να ρίξει μια ακόμα «βόμβα». Ο Ισπανός είχε βρεθεί στη λίστα από πολύ νωρίς. Ήταν από τα πρώτα ονόματα που έριξε στο τραπέζι ο Σάνι Μπετσίροβιτς και ο Αταμάν έδωσε αμέσως την έγκρισή του. Ήταν δύσκολη υπόθεση, καθώς ο διεθνής φόργουορντ περίμενε το NBA.

Έκανε υπομονή και σε συνδυασμό με τις συγκυρίες στις προηγούμενες υποθέσεις που αναφέραμε, το μεγάλο «μπαμ»... έσκασε και ο Χουάντσο ετοιμάζει βαλίτσες για ΟΑΚΑ. Συγκυρίες που δεν τον είχαν βοηθήσει σε προηγούμενες υποθέσεις, του ξεπλήρωσαν τώρα τη θέληση και επιμονή που έδειξε όλο αυτό το διάστημα για ουσιαστική ενίσχυση.

Και για να εξηγούμαστε... Διαβάζω πως πολλοί δεν ξέρουν τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, αλλά τον... Μπο Κρουζ. Πλάκα κάνουμε; Ο Ισπανός ήταν ο MVP της Εθνικής του στον τελικό του περυσινού Ευρωμπάσκετ, εκτελώντας την Γαλλία με 27 πόντους και 7/9 τρίποντα! Με αυτή τη μαγική του εμφάνιση, ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε στην ομάδα του το χρυσό μετάλλιο.

Ήταν ο MVP του τελικού στο Βερολίνο, έχει 350 ματς NBA στην πλάτη του κι έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά μια σπουδαία ομάδα, με στόχο να βρεθεί ξανά σε αυτή την πόλη, στο Final Four της νέας Euroleague...