Ο... ζάμπλουτος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ - Πόσα χρήματα έλαβε στην 7ετή παρουσία του στο NBA

Ο... ζάμπλουτος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ - Πόσα χρήματα έλαβε στην 7ετή παρουσία του στο NBA

Sportal newsroom 21:02 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 26.07.2023

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έρχεται στην Ελλάδα μετά από εφτά χρόνια στην Ευρώπη και με πολλά εκατομμύρια στον λογαριασμό του.

Ο Παναθηναϊκός... τρελαίνει και πάλι την Ευρώπη με μεταγραφή - βόμβα. Οι πράσινοι φέρνουν στην Ελλάδα τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, για τον οποίο το Sportal είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον του Εργκίν Αταμάν από τις 11 Ιουλίου, μια μεταγραφή που έχει σκορπίσει ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας.

Ο Ισπανός έχει εμπειρία εφτά ολόκληρων ετών από το NBA, στο οποίο έχει αγωνιστεί συνολικά σε 339 παιχνίδια. Έχει φορέσει τη φανέλα των Νάγκετς, Τίμπεργουλβς, Σέλτικς, Σπερς, Τζαζ και Ράπτορς, με κορυφαία του σεζόν το 2020/21, όταν είχε 7.2 πόντους (57% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο) και 3.9 ριμπάουντ ανά 17.3 λεπτά σε 52 αγώνες με τη Μινεσότα.

Η καριέρα του Ερνανγκόμεθ στο NBA ξεκίνησε το 2016 όταν πήγε στους Νάγκετς, φεύγοντας από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Εστουδιάντες. Και επιστρέφει στην Ευρώπη έχοντας εξαιρετική παρουσία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και κερδίζοντας πολλά εκατομμύρια. Εφτά χρόνια μετά, ο Ισπανός φόργουορντ επιστρέφει... ζάμπλουτος στη Γηραιά Ήπειρο για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος στη θητεία του στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου εισέπραξε συνολικά 24,938,681 δολάρια.

Μεταγραφή... βόμβα για όλη την Ευρώπη

Πρόκειται για μεταγραφή βόμβα, από το... πάνω ράφι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με έναν παίκτη που αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας, υπό τις οδηγίες του Σέρτζιο Σκαριόλο, ενώ τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο ΝΒΑ, παίζοντας μεταξύ άλλων σε Ντένβερ Νάγκετς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Μπόστον Σέλτικς και Γιούτα Τζαζ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μεταγραφή που αλλάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, καθώς δίπλα σε παίκτες όπως ο Κώστας Σλούκας, ο Λούκα Βιλντόζα και ο Ματίας Λεσόρ θα προστεθεί ο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος στα 28 του χρόνια επιστρέφει στην Ευρώπη, για να αποτελέσει ηγετική φιγούρα στην προσπάθεια της νέας σεζόν που κάνει το «τριφύλλι για επιστροφή στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε μεθοδικά και με πλάνο, προκειμένου να προχωρήσει στη μεταγραφή-βόμβα με τον Ερνανγκόμεθ. Οι «πράσινοι» είχαν ανοίξει κύκλο επαφών με τον παίκτη και όχι μόνο κατάφεραν να βρουν σημείο επαφής, αλλά προχώρησαν πολύ την υπόθεση. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήθελε να προσθέσει επιπλέον λάμψη σε ένα... λαμπερό και ποιοτικό ρόστερ και η κίνηση απόκτησης του Ερνανγκόμεθ έρχεται να επιβεβαιώσει τις «άγριες διαθέσεις» του διοικητικού ηγέτη της πράσινης ΚΑΕ.

H υπόθεση πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία και ο 28χρονος άσος αναμένεται να γίνει ο ενδέκατος παίκτης που θα μετακομίσει στο ΟΑΚΑ ενόψει της νέας σεζόν. Κι όλα αυτά έπειτα από μια πολύ «γεμάτη» καριέρα 7 ετών στο ΝΒΑ.

Τα τελευταία χρόνια δεν έβρισκε τον ρόλο που τον ικανοποιούσε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από το 2016 έως και σήμερα φόρεσε τη φανέλα 6 ομάδων στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, με τελευταία αυτή των Τορόντο Ράπτορς, όπου μέτρησε 2,9 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 42,1% στα σουτ εντός πεδιάς σε 42 παιχνίδια με την ομάδα του Καναδά.