Αιώνιες... μάχες κόντρα στις δύο τελευταίες κατόχους της Euroleague

Ουόκαπ, Σλούκας

Αιώνιες... μάχες κόντρα στις δύο τελευταίες κατόχους της Euroleague

Sportal newsroom 08:09 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 05.12.2023

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δοκιμάζεται στην Πόλη, απέναντι στην Αναντολού Εφές (19:30) στην επιστροφή του Εργκίν Αταμάν στην Τουρκία, την ώρα που ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Ρεάλ Μαδρίτης (21:15) στο κατάμεστο ΣΕΦ για την 12η αγωνιστική της Euroleague.

Λίγο πριν «φύγει» το 2023 η Euroleague συνεχίζεται με μία ακόμα διαβολοβδομάδα και τις ελληνικές ομάδες να ρίχνονται σε κρίσιμες μάχες για την επόμενη μέρα τους στη διοργάνωση. Την Τρίτη (05/12) σερβίρεται το πρώτο... πιάτο της 12ης αγωνιστικής, με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό να έχουν δύο πολύ απαιτητικές αναμετρήσεις.

Το «τριφύλλι» ταξιδεύει στην Πόλη, για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές. Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης θα είναι ο Εργκίν Αταμάν, που επιστρέφει στην Πόλη για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ομάδας με την οποία κατέκτησε back2back τίτλους στην διοργάνωση. Η δική του επιστροφή επισκιάζει τα πάντα, ωστόσο ο έμπειρος κόουτς ετοίμασε τον Παναθηναϊκό AKTOR με στόχο τη νίκη. Ή για την ακρίβεια, την επιστροφή στις νίκες.

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Πόλη με όλα τα διαθέσιμα όπλα ετοιμοπόλεμα και τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ιωάννη Παπαπέτρου εκτός δράσης, λόγω τραυματισμών. Την ίδια ώρα που θα βρουν απέναντί τους μια «πληγωμένη» Αναντολού Εφές.

Η θέση του Ερντέμ Τσαν... τρίζει, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, την ίδια ώρα που η τουρκική ομάδα έχει να διαχειριστεί δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Οι Ροντερίγκ Μπομπουά και Ουίλ Κλάιμπερν τέθηκαν νοκ άουτ, με τον πρώτο να μένει εκτός για 3 εβδομάδες, ενώ ο δεύτερος για έξι. Θυμίζουμε πως εκτός μάχης είναι και ο Άντε Ζίζιτς με τραυματισμό.

Λίγη ώρα αργότερα, στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα κόντρα στην Μονακό, στο Μόντε Κάρλο. Οι Πειραιώτες έχουν δύσκολο έργο, καθώς απέναντί τους θα βρουν την κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης, στο remake του περσινού τελικού στο Final 4 του Κάουνας.

Οι Πειραιώτες δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Φιλίπ Πετρούσεφ, που τέθηκε εκτός μάχης, όμως στο πλευρό τους θα έχουν τον κόσμο, καθώς έχει ανακοινωθεί sold out για την αναμέτρηση της Τρίτης. Την ίδια στιγμή που στο φαληρικό στάδιο θα βρίσκεται και ένας παίκτης που έχει γράψει τη δική του ιστορία με τα ερυθρόλευκα, ο Έισι Λο, που συνέβαλε στην κατάκτηση των δύο τίτλων της Euroleague, το 2012 και το 2013.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από την πρώτη ήττα της στη διοργάνωση, απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, του Δημήτρη Ιτούδη και με τη σειρά της θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Τσους Ματέο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Σέρχι Ροντρίγκεθ, με τον Ισπανό πλέι μέικερ να μένει εκτός και για την αναμέτρηση της Πέμπτης, κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα της ημέρας στην Euroleague:

Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 19:30

Άλμπα Βερολίνου - Ζαλγκίρις 21:00

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 21:15

Παρτίζαν - Μονακό 21:30

Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο 21:30

Sportal Euroleague Show με Αναντολού Έφες - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης