Ο Σλούκας το κορυφαίο νικητήριο σουτ της σεζόν στην Euroleague, τρίτος ο Γιουλ (vid)

Ο Κώστας Σλούκας και το μεγάλο του σουτ απέναντι στην Φενέρ ήταν η φάση που χαρακτηρίστηκε ως το κορυφαίο νικητήριο σουτ της σεζόν στην Euroleague!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της Euroleague, όμως, παρότι ηττήθηκε με νικητήριο σουτ, η διοργάνωση χαρακτήρισε ως κορυφαίο σε αυτή την κατηγορία εκείνο του Σλούκα στην Πόλη!

Ο «Σλούκι Λουκ», με 3.1 να απομένουν, πήρε τη μπάλα από την επαναφορά, με μια ραχιαία ντρίπλα βρήκε τον χώρο που χρειαζόταν και εκτέλεσε από την κορυφή, αφήνοντας αγάλματα τους Τούρκους και κάνοντας το 2-1 στη σειρά.

Το σουτ του Γιουλ στον τελικό είναι μόλις στην τρίτη θέση, ενώ ακόμα δύο περιπτώσεις στο τοπ-10 είχαν ελληνική ομάδα ως αποδέκτη του σουτ που έκρινε το ματς.

Στην 9η θέση βρίσκουμε τον Αμινέ Νουά της Βιλερμπάν, ο οποίος με τρίποντο στο τέλος έδωσε τη νίκη στους Γάλλους απέναντι στον Ολυμπιακό με 77-75, ενώ στην 5η θέση έχουμε το σουτ του Κρις Τζόουνς που έκανε το 91-92 για την Βαλένθια μέσα στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα έχουμε Νεμάνια Νέντοβιτς, Έλι Οκόμπο, Λουκ Σίκμα, Νάντο Ντε Κολό, Κέβιν Πάντερ και Ντάλτον Χομς, οι οποίοι άφησαν... ξερές τις αντιπάλους τους σε πολλές περιπτώσεις!

Το σχετικό βίντεο της Euroleague: