Τα τρίποντα στο... σίδερο και για τους δύο, αλλά για τον Παναθηναϊκό το ποσοστό ήταν καταδικαστικό
i

© Intime

Τα τρίποντα στο... σίδερο και για τους δύο, αλλά για τον Παναθηναϊκό το ποσοστό ήταν καταδικαστικό

Γιώργος Γαβριλάκης 23:41 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 11.06.2023

Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση -αν και νίκησε με την άμυνά του- αλλά στα τρίποντα σούταρε με 26% και 7/26 στο σύνολο. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός υπέφερε με τη μπάλα στα χέρια κι όταν εκτελούσε για τρεις ήταν απελπιστικά άστοχος: 5/23 και ποσοστό 21%.

Ο τρίτος τελικός είχε σημαντικές διαφορές σε σχέση με τους δύο πρώτους. Κατ' αρχάς ο Ολυμπιακός που νίκησε στο όριο το πρώτο ματς και έχασε στο σουτ στο δεύτερο, αυτή τη φορά ήταν κυριαρχικός απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Basket League με 75-52.

Πάντως, το σκορ από πλευράς παραγωγής ακόμα και για τους νικητές ήταν και πάλι... χαμηλό. Κάτω από τους μέσους όρους που έχουμε συνηθίσει φέτος, έστω. Υπήρξαν συνθήκες και ευκαιρίες στους «ερυθρολεύκους» να σκοράρουν περισσότερους πόντους, αλλά τα μακρινά σουτ ήταν άστοχα με μεγάλη συχνότητα. 

Ο Κώστας Σλούκας ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους και τον ακολούθησαν ο Μουσταφά Φαλ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ με τρεις λιγότερους. Οι συνεργασίες των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επίθεση πάντως, ήταν στο υψηλό επίπεδο. Απλώς δεν μπήκαν τα μακρινά σουτ. Στα τρίποντα οι γηπεδούχοι είχαν ποσοστό 26%, ενώ ο Σλούκας ήταν ο μόνος που ευστόχησε δύο φορές, αλλά σε 7 προσπάθειες. 

To postgame του Sportal με Βραχάλη και Αβραμίδη για τον τρίτο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:23 - 11.06.2023

To postgame του Sportal με Βραχάλη και Αβραμίδη για τον τρίτο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (vid)

Η εκπομπή του Sportal για τον τρίτο τελικό της Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Παρουσιάζουν οι Χριστίνα Βραχάλη και Στέφανος Αβραμίδης με εκλεκτό καλεσμένο τον προπονητή Θανάση Παπαχατζή. Γιώργος Γαβριλάκης και Αχιλλέας Μαυροδόντης μεταφέρουν σε ζωντανή σύνδεση όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ.

Τα άστοχα τρίποντα πάντως, δεν δημιούργησαν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Στην αντίπερα όχθη όμως, για τον Παναθηναϊκό που δεν βρήκε διαδρόμους ανοιχτούς εξαιτίας της αντίπαλης άμυνας, αναγκάστηκε να επιλέξει αρκετές φορές -ως μόνη λύση- το τρίποντο. Και ευστοχώντας πέντε φορές σε 23 προσπάθειες δεν είχε καμία τύχη, ούτε καν να αντισταθεί. 

Μόνο ο Ματέους Πονίτκα φάνηκε να είναι στη μέρα του (2/4), αλλά ο Πολωνός τραυματίστηκε και εγκατέλειψε το ματς. Ο Μάριους Γκριγκόνις έβαλε επίσης 2 τρίποντα σε 5 προσπάθειες, ο Πάρι Λι είχε ένα εύστοχο σε ισάριθμες προσπάθειες και υπόλοιποι παίκτες του Χρήστου Σερέλη είχαν όλοι μαζί 0/9.