Η στατιστική της Euroleague που «πληγώνει» τις ελληνικές ομάδες!

Μιλουτίνοφ - Λεσόρ

i

© Intime

Η στατιστική της Euroleague που «πληγώνει» τις ελληνικές ομάδες!

Νίκος Καλαμπάκας 17:45 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 08.11.2023

Αν οι αριθμοί δεν λένε ψέματα ποτέ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν. Τα στατιστικά της Euroleague φέτος φιλοξενούν στους κορυφαίους κάθε κατηγορίας μόλις έναν παίκτη ελληνικής ομάδας. Διαβάστε παρακάτω ποιος είναι αυτός!

Η Euroleague είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ευρώπη. Κάθε ομάδα ονειρεύεται να κάνει τζάμπολ τις Πέμπτες ή τις Παρασκευές και να συμμετάσχει στη λίγκα που φιλοξενεί τα πιο... hot ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Sportal κάθε παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση είναι σημαντικό. Πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος αγωνιστικός μήνας τρεις προπονητές είχαν χάσει τις θέσεις του εξαιτίας των αποτελεσμάτων. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα κορυφαία στατιστικά της φετινής διοργάνωσης, έπειτα από τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Το παράδοξο; Μόλις ένας παίκτης ελληνικής ομάδας έχει καταφέρει να έχει θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού βλέπει το όνομά του στους κορυφαίους των επιθετικών ριμπάουντ και των συνολικών, αλλά και σε αυτούς που ηγούνται στο σύστημα αξιολόγησης.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά: 

Στους παίκτες με τις περισσότερες ασίστ πρώτος σε μέσο όρο είναι ο Λορέντζο Μπράουν της Μακάμπι. Ακολουθούν οι Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λαπροβίτολα (Μπαρτσελόνα), Μπλατ (Μακάμπι) και Πάρις Λι (Βιλερμπάν).

Πρώτος στα επιθετικά ριμπάουντ είναι ο Μπούκερ της Μπάγερν, ακολουθεί ο Ιμπάκα της ίδιας ομάδας, τρίτος είναι ο Λεσόρ του Παναθηναϊκού και έπονται οι Μίροτιτς της Αρμάνι και Σεντερέσκις της Μπασκόνια.

Στα κοψίματα ηγείται ο Ιμπάκα της Μπάγερν, ακολουθεί ο Κοπρίβιτσα της Παρτίζαν, έπειτα ο Ταβάρες της Ρεάλ, ο Μίκι της Βίρτους και ο Παπαγιάννης της Φενέρ.

Στα κοψίματα πρώτος είναι ο Κρις Τζόουνς της Βαλένθια, ακολουθεί ο Λι της Βιλερμπάν, ο Νέιπιερ του Ερυθρού Αστέρα, ο Προσίντα της Άλμπα και ο Νταβίντοβατς του Ερυθρού Αστέρα.

Πρώτος σε μέσο όρο πόντων είναι ο Μίροτιτς της Αρμάνι, έπεται ο Τζέιμς της Μονακό, ο Σενγκέλια της Βίρτους, ο Μονέκε τς Μπασκόνια και ο Σιλντς της Αρμάνι.

Στα ριμπάουντ πρώτος είναι ο Σεντερέσκις (Μπασκόνια), δεύτερος ο Μίροτιτς (Αρμάνι), τρίτος ο Ιμπάκα (Μπάγερν), ακολουθεί ο Λεσόρ (Παναθηναϊκός) ενώ πέμπτος στην κατάταξη είναι ο Τιεμάν (Άλμπα).

Ασπίδα προστασίας από Μπαρτζώκα σε παίκτες: «Δεν θα τους... πουλήσω, θα κάνουμε μεταγραφή που θα μας βοηθήσει»
EUROLEAGUE

13:08 - 08.11.2023

Ασπίδα προστασίας από Μπαρτζώκα σε παίκτες: «Δεν θα τους... πουλήσω, θα κάνουμε μεταγραφή που θα μας βοηθήσει»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο πλευρό των παικτών του, παίρνοντας θέση για τη μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών, ενώ επεσήμανε ότι θα γίνει μεταγραφή με σκοπό να βοηθηθεί η ομάδα.

Στο σύστημα αξιολόγησης πρώτος είναι ο Σεντερέσκις της Μπασκόνια, έπειτα ο Μίροτιτς της Αρμάνι, ο Τζέιμς της Μονακό, ο Μονέκε της Μπασκόνια και ο Λεσόρ του Παναθηναϊκού.

Στα εύστοχα τρίποντα «οδηγός» είναι ο Λαπροβίτολα, ο Μάικ Τζέιμς στη 2η θέση, ο Ουίλμπεκιν (Μακάμπι) στην 3η ο Μπράουν στην 4η και τέλος ο Σιλντς (Βιλερμπάν) στην 5η.

Κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει στη σχετική λίστα. Αυτό φυσικά δεν είναι και κακό αφού μπορεί να φανερώνει ότι οι Πειραιώτες παίζουν πιο ομαδικά από πέρυσι που είχαν στις τάξεις τους τον MVP της λίγκας, Σάσα Βεζένκοφ και τον Κώστα Σλούκα που είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη στη δημιουργία.

Έχουμε διανύσει μόλις τις έξι πρώτες αγωνιστικές στην Euroleague και οι ομάδες μας έχουν καταλάβει ότι η φετινή λίγκα θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Αυτό αποτυπώνεται και στη στατιστική. Οι αριθμοί άλλωστε δεν λένε ψέματα ποτέ...