Ο Νοτιοσουδανός Κάρλικ Τζόουνς στο στόχαστρο της Μπασκόνια (vid)

Κάρλικ Τζόουνς

i

© Fiba

Ο Νοτιοσουδανός Κάρλικ Τζόουνς στο στόχαστρο της Μπασκόνια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:24 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 24.10.2023

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε αίσθηση και μάλιστα ήταν ο κορυφαίος πασέρ ολόκληρης της διοργάνωσης. Οι Μπουλς όμως, αποφάσισαν πως δεν τον έχουν ανάγκη και πλέον ο Κάρλικ Τζόουνς είναι ελεύθερος. Η Μπασκόνια τον καλεί στην Βιτόρια για μία πρόκληση στο επίπεδο της EuroLeague.

Ο βασικός λόγος που το Νότιο Σουδάν πήγε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του και κατάφερε να εντυπωσιάσει (τηρουμένων των αναλογιών) ήταν ο Κάρλικ Τζόουνς

Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος από το 2021, όταν και τελείωσε το Κολέγιο στις ΗΠΑ (Λούισβιλ) ανήκε σε ομάδες του ΝΒΑ. Αρχικά στους Μάβερικς, ακολούθως στους Νάγκετς και μέχρι πριν από μερικές ώρες στους Μπουλς. Η ομάδα του Σικάγο όμως, τον αποδέσμευσε και τώρα αναζητά την τύχη του αλλού. 

Η σκέψη του βρίσκεται στον «μαγικό πλανήτη», αλλά αν δεν θέλει να καταλήξει στη G-League, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά όλες τις πιθανές διαδρομές που έχει στον... χάρτι που κρατά στα χέρια του. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Μπασκόνια ψάχνει τρόπους να ενισχυθεί στη θέση του πόιντ γκαρντ και μάλιστα έχει ξεκινήσει δυναμικές διαδικασίες προσέγγισης του Κάρλικ Τζόουνς, ο οποίος στο Μουντομπάσκετ είχε στη στατιστική του νούμερα εξόχως εντυπωσιακά: 20,4 πόντους (με 41.7% στα τρίποντα), 10,3 και 4,6 ριμπάουντ ασίστ μέσο όρο. Και αυτός ήταν ο ηγέτης της ομάδας και της χώρας ολόκληρης που εν τέλει κατάφερε να πάρει εντυπωσιακά την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024)

Ταυτόχρονα πάντως, με την περίπτωσή του η ομάδα της Βιτόρια, έχει μπει και σε διαδικασία αναζήτηση νέου προπονητή. Ο νυν, δηλαδή ο Ζοάν Πεναρόγια, ναι μεν δηλώνει πως «αν έδινα προσοχή σε όλο το θόρυβο, θα είχα κρεμαστεί από ένα δέντρο», αλλά η αλήθεια είναι ότι το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται έχει αρχίσει ήδη να πριονίζεται. 

Η EuroLeague προανήγγηλε το ντέρμπι του Βελιγραδίου με ένα τρομερό βίντεο - Η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας είναι έτοιμοι για τη «μάχη»
EUROLEAGUE

12:58 - 24.10.2023

Η EuroLeague προανήγγηλε το ντέρμπι του Βελιγραδίου με ένα τρομερό βίντεο - Η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας είναι έτοιμοι για τη «μάχη»

Δύο μέρες πριν η Star Arena του Βελιγραδίου ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί χιλιάδες φιλάθλους της Παρτιζάν και κάποιους του Ερυθρού Αστέρα εν όψει του μεγάλου ματς της Σερβίας για την 5η αγωνιστική (26/10, 19:30), η EuroLeague προετοίμασε το έδαφος με ένα εξαιρετικό βίντεο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Πέβιν Πάντερ, ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Νεμάνια Νέντοβιτς μεταφέρουν τις εικόνες, ενώ γι' αυτές προετοιμάζεται και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος!

Μετά την ξαφνική φυγή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Ερυθρό Αστέρα και την αντικατάστασή του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, κι ενώ είχε προηγηθεί η απόλυση του Τι Τζέι Πάρκερ από τη Βιλερμπάν, ο Πεναρόγια θεωρείται ο επόμενος προπονητής που θα χάσει τη δουλειά του, αν και βρισκόμαστε μόλις στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής διαδρομής.