Η EuroLeague προανήγγηλε το ντέρμπι του Βελιγραδίου με ένα τρομερό βίντεο - Η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας είναι έτοιμοι για τη «μάχη»
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η EuroLeague προανήγγηλε το ντέρμπι του Βελιγραδίου με ένα τρομερό βίντεο - Η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας είναι έτοιμοι για τη «μάχη»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:58 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 24.10.2023

Δύο μέρες πριν η Star Arena του Βελιγραδίου ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί χιλιάδες φιλάθλους της Παρτιζάν και κάποιους του Ερυθρού Αστέρα εν όψει του μεγάλου ματς της Σερβίας για την 5η αγωνιστική (26/10, 19:30), η EuroLeague προετοίμασε το έδαφος με ένα εξαιρετικό βίντεο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Πέβιν Πάντερ, ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Νεμάνια Νέντοβιτς μεταφέρουν τις εικόνες, ενώ γι' αυτές προετοιμάζεται και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος!

Την περασμένη σεζόν αντιμετώπισε ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά στο επίπεδο της EuroLeague. Συνολικά, η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας διατηρούν και συντηρούν μία παράδοση χρόνων, με στιγμές ευλογίας και κατάρας, αλλά πλέον η ισχυρή τους παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ανεβάζει τον ανταγωνισμό και το πάθος. 

Το μεγάλο ντέρμπι του Βελιγραδίου δεν είναι... μεγάλο μόνο εντός των συνόρων. Συγκινεί και έξω από αυτά και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το φέρνει στην επιφάνεια. Γι' αυτό και η EuroLeague δημιούργησε ένα βίντεο για να μεταφέρει με οπτικοακουστικά μέσα την... εμπειρία., στην οποία βέβαια θα λάβει μέρος και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που προσφάτως αντικατέστησε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα και ήδη έχει πάρει την πρώτη του νίκη

Με αυτό ματς λοιπόν, ξεκινά η δράση την Τετάρτη (26/10, 19:30) τη στιγμή δηλαδή που η Παρτίζαν θα υποδεχθεί στην Star Arena το αντίπαλο δέος της. «Πρέπει να δει κάποιος με τα μάτια του την ατμόσφαιρα αυτού του παιχνιδιού», είπε ο κόουτς των γηπεδούχων Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δεν αναφερόταν μόνο στις εικόνες που αποτυπώνονται εντός αγωνιστικό χώρου ή στις κερκίδες. «Όλη οι πόλη, όλες οι οικογένειες μιλάνε γι' αυτό το ματς», είπε και εξήγησε πως «μέσα στο ίδιο σπίτι μπορεί οι μισοί να υποστηρίζουν την Παρτίζαν και οι άλλοι μισοί τον Ερυθρό Αστέρα. Φίλοι κάνουν καλαμπούρι ο ένας στον άλλον και γενικά το παιχνίδι αφορά όλη τη χώρα». Πέραν από τον «Ζοτς» την άποψή του διατύπωσε και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της περσινής αναμέτρησης. 

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι αμφίβολος για το συγκεκριμένο ντέρμπι λόγω τραυματισμού, μόνο που την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, όταν με την «ερυθρόλευκη» φανέλα πήγε στη Stark Arena ως φιλοξενούμενος της Παρτίζαν στο τέλος την τιμώρησε αυστηρά. Στην εκπνοή με τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. 

Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού περιγράφει πως «στο γήπεδο από τις φωνές δεν μπορείς να ακούσεις τίποτα. Ούτε καν τη ίδια σου τη φωνή». Παρόλα αυτά, «μου αρέσουν πολύ αυτά τα παιχνίδια», όπως αρέσουν και στον αντίπαλό του Κέβιν Πάντερ

Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται ήδη δύο χρόνια στο Βελιγράδι για την Παρτίζαν, ενώ είχε προηγηθεί και μία σεζόν του ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα (2019-20). Οπότε, εκτός του ότι έχει καταλάβει γενικά τι σημαίνει το μπάσκετμπολ για τους Σέρβους, γνωρίζει καλά και τους δύο κορυφαίους συλλόγους. «Είναι διαφορετικό να βλέπει κάποιος στην τηλεόραση ένα τέτοιο ντέρμπι», δήλωσε, αλλά το να είσαι στο γήπεδο «είναι... τρελό!». 

Επίσης, ο Μίλος Τεόντοσιτς τόσα χρόνια παίζει μπάσκετ (σχεδόν 20) αλλά τώρα στα 36 του «αγωνίζομαι με την αγαπημένη ομάδα των παιδικών μου χρόνων», όπως είπε και θα ζήσει ως αθλητής τη συνθήκη του μεγάλου σέρβικου ντέρμπι. Το καλοκαίρι άφησε την Βίρτους Μπολόνια για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, με σκοπό να κλείσει εκεί την σπουδαία του καριέρα. Και σε τέτοιου είδους παιχνίδια ο Τεόντοσιτς τρίβει τα χέρια του κι ειδικά αν τελικά δεν αγωνιστεί ο Νέντοβιτς, τότε σκοπεύει να βγάλει το δικό του... όπλο από τον οπλοβαστό.