Επίσημο: Εποχή Σφαιρόπουλου στον Ερυθρό Αστέρα

Σφαιρόπουλος

Επίσημο: Εποχή Σφαιρόπουλου στον Ερυθρό Αστέρα

Χρήστος Τσάλτας 11:42 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 22.10.2023

Ο Γιάννης ΑΣφαιρόπουλος είναι ο νέος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, με την ομάδα του Βελιγραδίου να ανακοινώνει το σπουδαίο deal.

Είναι πλέον επίσημο. Τα ηνία του Ερυθρού Αστέρα βρίσκονται στα χέρια του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος θα καθοδηγήσει την σερβική ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν, με σκοπό να την επαναφέρει στην κορυφή της ABA Liga, αλλά και να πετύχει τον μεγάλο στόχο της διοίκησης Τσόβιτς, που είναι η πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος επιστρέφει σε πάγκο ομάδας της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη, έπειτα από το πέρασμά του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ (2018-22), εκεί όπου άφησε έργο, κατέκτησε τίτλους με την «ομάδα του λαού», ενώ αγαπήθηκε και από τον κόσμο της ομάδας. Κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και στον πάγκο της ομάδας του Βελιγραδίου, που έχει πολύ υψηλές βλέψεις και απαιτήσεις τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα της Σερβίας ανακοίνωσε την πρόσληψη του Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο στη συνέχεια της σεζόν.

Από την πρώτη στιγμή ο Έλληνας προπονητής ήταν ο πρώτος στόχος των «ερυθρόλευκων», μετά την λύση συνεργασίας με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος πλήρωσε το... μάρμαρο για το κακό ξεκίνημα στην Euroleague (1-3 ρεκόρ) και η ήττα από την Βίρτους Μπολόνια οδήγησε σε εξελίξεις.

Ο Σφαιρόπουλος αναμένεται να κολυμπήσει στα... βαθιά με το «καλημέρα» στην θητεία του στην ομάδα του Βελιγραδίου, καθώς το πρώτο του παιχνίδι στην Euroleague θα είναι το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Παρτίζαν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στις 26 Οκτωβρίου, με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για νίκη, έχοντας το ίδιο ρεκόρ στην διοργάνωση (1-3).