Έκλεισε το deal: Πετάει για Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα ο Σφαιρόπουλος

Γιάννης Σφαιρόπουλος

i

© Intime

Έκλεισε το deal: Πετάει για Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα ο Σφαιρόπουλος

Χρήστος Τσάλτας 10:11 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 22.10.2023

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αναλάβει τα ηνία του Ερυθρού Αστέρα, με τον Έλληνα προπονητή να πετάει για Βελιγράδι, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η πρόσληψή του στους «ερυθρόλευκους».

Ο αντικαταστάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρέθηκε στο πρόσωπο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, με την ομάδα του Βελιγραδίου να κινείται γρήγορα και να φτάνει σε συμφωνία με τον Έλληνα κόουτς, ο οποίος επιστρέφει σε πάγκο ομάδας Euroleague, έπειτα από την παρουσία του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (2018-22).

Η απόλυση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μετά την ήττα από την Βίρτους Μπολόνια, για την 4η αγωνιστική της Euroleague, δρομολόγησε τις εξελίξεις. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τη σεζόν με 1-3 στην διοργάνωση, κάτι που δεν συνάδει με τις προσδοκίες που υπήρχαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Άλλωστε στον Αστέρα έχουν δηλώσει πως στόχος είναι η παρουσία στα πλέι οφ αυτή τη σεζόν και ένας λόγος για τον οποίο προχώρησαν σε αυτή την κίνηση ήταν για να υπάρξει ένα... σοκ εντός των τειχών.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναμένεται να επιστρέψει άμεσα σε πάγκους ομάδων Euroleague, μετά από το πέρασμά του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που ήταν και η τελευταία ομάδα την οποία καθοδήγησε μέχρι πρότεινος. Στο Τελ Αβίβ, μάλιστα έζησε μεγάλες στιγμές και αγαπήθηκε τόσο από τον οργανισμό, όσο και από τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος εκτίμησε τις ικανότητες, αλλά και την αφοσίωσή του στο κλαμπ.

Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως το deal έχει κλείσει ανάμεσα στον Αστέρα και στον Έλληνα προπονητή, με τον έμπειρο κόουτς να βρίσκεται καθ' οδόν για το Βελιγράδι, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της πρόσληψής του, με την επίσημη ανακοίνωση των Σέρβων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόουτς Σφαιρόπουλος θα γίνει ο τρίτος Έλληνας head coach σε πάγκο ομάδας Euroleague, αυτή τη σεζόν, μετά τους Γιώργο Μπαρτζώκα (Ολυμπιακό) και Δημήτρη Ιτούδη (Φενέρμπαχτσε). Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως πολύ σύντομα ο Έλληνας προπονητής θα επιστρέψει στο ΣΕΦ, για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου, στο φαληρικό στάδιο.

Ο έμπειρος προπονητής αναμένεται να μπει με το... καλημέρα στα βαθιά, στη νέα του ομάδα, καθώς το πρώτο του παιχνίδι για την Euroleague αναμένεται να είναι το μεγάλο ντέρμπι του Βελιγραδίου, κόντρα στην Παρτίζαν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στις 26 Οκτωβρίου, για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.