«Στον Ερυθρό Αστέρα ο Σφαιρόπουλος»

Γιάννης Σφαιρόπουλος

i

Γιάννης Σφαιρόπουλος / © Intime

«Στον Ερυθρό Αστέρα ο Σφαιρόπουλος»

Sportal newsroom 21:25 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:40 - 21.10.2023

Προπονητής του Ερυθρού Αστέρα πρέπει να θεωρείται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αποτελώντας τον διάδοχο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο των Σέρβων.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Έλληνας προπονητής, όμως αναφέρει η ιστοσελίδα telegraf.rs έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Σερβίας και η συμφωνία των δύο πλευρών αναμένεται να πάρει επίσημη μορφή σε λίγες ημέρες. 

Ο Έλληνας τεχνικός είναι το πρώτο φαβορί και εκείνος που θέλει να δώσει η διοίκηση τα «κλειδιά» της ομάδας μετά την απομάκρυνση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Οι ιθύνοντες του Ερυθρού Αστέρα έχουν πλησιάσει ήδη τον έμπειρο προπονητή και αναμένεται άμεσα να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις, καθώς πιέζει ο χρόνος και πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης άμεσα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι από τους πιο έμπειρους προπονητές στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ο Έλληνας προπονητής έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό της Euroleague. Η τελευταία δουλειά του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν στον πάγκο της Μακάμπι. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που είναι στην αγορά και περιμένει είναι έτοιμος να αναλάβει και αυτό θα συμβεί με την ολοκλήρωση των επαφών των δυο πλευρών.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε μιλήσει στο Sportal.gr και τόνισε ότι είχε προτάσεις. Όπως είχε πει ήθελε να κάνει ένα σταθερό επόμενο βήμα. «Υπήρχαν προτάσεις το καλοκαίρι. Θέλω το επόμενο βήμα να είναι σταθερό και να υπάρχουν οι συνθήκες. Έχοντας κοουτσάρει στο υψηλότερο επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι το επόμενο βήμα θα είναι σε ομάδα που θα μου δώσει τη δυνατότητα να εργαστώ και να δουλέψω για το καλό της ομάδας. Όταν βρεθούν οι συνθήκες θα με δείτε στους πάγκους», είχε δηλώσει σχετικά στο Sportal.gr o Έλληνας προπονητής. 

Τέλος από τον Ερυθρό Αστέρα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς

Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε την απόλυση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Η ομάδα του Βελιγραδίου πήρε τον απόφαση την επόμενη ημέρα της ήττας από τη Βίρτους Μπολόνια για την 4η αγωνιστική της Euroleague και λίγες ημέρες (πέντε συνολικά) πριν το μεγάλο ντέρμπι (26/10) με την Παρτιζάν για την 5η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Ο Ερυθρός Αστέρας ενημερώνει ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είναι πλέον προπονητής μας», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση που έγινε μέσω των social media η ομάδα της Σερβίας.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέλαβε τα «ηνία» της ομάδας του Ερυθρού Αστέρα τον Νοέμβριο του 2022, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο ετών. Ο 66χρονος προπονητής αφήνει τους «ερυθρόλευκους» στη 13η θέση της Euroleague με ρεκόρ 1-3.