Πρόβλημα με Νέντοβιτς στον Ερυθρό Αστέρα λίγο πριν το μέγα ντέρμπι με την Παρτίζαν (vid)

Νεμάνια Νέντοβιτς

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Πρόβλημα με Νέντοβιτς στον Ερυθρό Αστέρα λίγο πριν το μέγα ντέρμπι με την Παρτίζαν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:19 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 21.10.2023

Το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι των δύο σέρβικων ομάδων της EuroLeague προβλέπει την κοινή παρουσία της Παρτίζαν και του Ερυθρού Αστέρα στην Stark Arena του Βελιγραδίου. Η «αιώνια» κόντρα έρχεται στο πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής (26/10) και οι «ερυθρόλευκοι» το πιθανότερο είναι ότι θα παίξουν χωρίς τον περσινό εκτελεστή της Παρτίζαν, Νεμάνια Νέντοβιτς.

Στις 26 Οκτωβρίου, δηλαδή τη μέρα που θα ξεκινήσει η 5η αγωνιστική της EuroLeague, ανεξαρτήτου προγράμματος και λοιπόν αναμετρήσεων -ανάμεσά τους και αυτή του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με την Αναντολού Εφές- το επίκεντρο όλη της δράσης περιστρέφεται γύρω από το Βελιγράδι

Εκεί όπου η Παρτιζάν θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, σε ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά ντέρμπι ολόκληρου του πλανήτη. Μία αναμέτρηση, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μοιράζονται πολλά, την ίδια πόλη, το ίδιο γήπεδο, την παράλληλη ιστορία, αλλά χωρίζονται από ακόμα περισσότερα, είναι «αιώνιοι εχθροί» και οι οπαδοί των δύο ομάδων δημιουργούν ατμόσφαιρες μοναδικές -με την καλή και την κακή κάποιες φορές έννοια. 

Στην Stark Arena της σέρβικης πρωτεύουσας, στις κερκίδες θα υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Οι περισσότεροι πάντως, θα στηρίζουν την Παρτίζαν, καθώς αυτή είναι η γηπεδούχος ομάδα, αλλά θα υπάρχει και «ερυθρόλευκη» απόχρωση σε μια γωνιά του γηπέδου. Και αυτό αυξάνει το ενδιαφέρον και σίγουρα το πάθος. 

Το θέμα για τον Ερυθρό Αστέρα όμως, δεν είναι πόσοι θα πάνε στο γήπεδο που θα φορούν μπλούζες, καπέλα και κασκόλ με το λογότυπό τους, αλλά αν ο Νεμάνια Νέντοβιτς φορέσει τη φανέλα με σκοπό να την ιδρώσει κιόλας. Πάντως, ο προπονητής του συλλόγου, Ντούσκο Ιβάνοβιτς κάνει τον προγραμματισμό του χωρίς να υπολογίζει στον 32χρονο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, όχι γιατί δεν τον χρειάζεται ή δεν τον υπολογίζει, αλλά γιατί τραυματίστηκε στην Μπολόνια τη μέρα που η ομάδα του έχασε από την Βίρτους

Ο Νέντοβιτς αποχώρησε, αφού πρώτα είχε χτυπήσει στον οπίσθιο μηριαίο, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε 3 πόντους, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 9'10'' χρόνο συμμετοχής. Φέτος, ο ρόλος του έχει επιρεαστεί κυρίως από την υψηλή απόδοση του Σαμπάζ Νέιπιερ, αλλά και από την παρουσία του Μίλος Τεόντοσιτς. Όπως και να έχει όμως, ο Νέντοβιτς είναι... γεννημένος για τα σκληρά ματς. Ειδικά, για ντέρμπι σαν κι αυτό με την Παρτίζαν. 

Άλλωστε, στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι στην έδρα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο εκτελεστής στην λήξη του αγώνα. Με δικό του τρίποντο στην εκπνοή είχε δώσει τη νίκη και το «διπλό» στον Ερυθρό Αστέρα. Ένα αποτέλεσμα που το μισό Βελιγράδι πανηγύριζε για μέρες και το άλλο μισό προσπαθούσε χωρίς επιτυχία να το ξεχάσει άμεσα. 

Όλη η δράση από το Παναθηναϊκός-Μακάμπι στο Sportal Euroleague Show