Καρέ - καρέ η ασύλληπτη έκρηξη του Αταμάν τη στιγμή της αποβολής (gallery)
i

© Intime

Καρέ - καρέ η ασύλληπτη έκρηξη του Αταμάν τη στιγμή της αποβολής (gallery)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:05 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 21.10.2023

Έξι λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Εργκίν Αταμάν δεν άντεξε. Ζήτησε αντιαθλητικό φάουλ, αλλά οι διαιτητές το... αρνήθηκαν και έγινε έξαλλος. Άρχισε να διαμαρτύρεται και η δεύτερη τεχνική ποινή που δέχθηκε τον έθεσε εκτός του πάγκου - Είδε τελικά από απόσταση και με νεύρα την εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ούτε η δεύτερη, μηδέ η τρίτη. Έχει συμβεί... αμέτρητες φορές, απλώς τώρα συνέβη ενόσω διαχειριζόταν αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, ήταν η πρώτη φορά που οι διαιτητές έστειλαν τον Εργκίν Αταμάν από τη μέρα που έκατσε στον πάγκο των «πρασίνων». 

Ο χαρακτήρας του Τούρκου κόουτς είναι αλέγρος και την ίδια ώρα εκρηκτικός. Μπορεί να σχολιάσει με πολλούς τρόπους την κάθε στιγμή, το κάνει και με χαμόγελο αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, αλλά το κάνει και με θυμό αν νοιώσει πως αδικείται ή αν οι παίκτες του δεν αντιλαμβάνονται αυτά που τους ζητάει. 

Στον αγώνα για την τέταρτη αγωνιστική της EuroLeague, κόντρα στους Ισραηλινούς, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δέχθηκε μία τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Όταν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, θυμόταν τη χρέωση των διαιτητών, αλλά 6'04'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου... δεν άντεξε! 

Με την ομάδα του πίσω στο σκορ με 11 πόντους διαφορά (44-33) ο Παναθηναϊκός ζήτησε αντιαθλητικό φάουλ. Οι διαιτητές πήγαν στο instant replay για να εξακριβώσουν αν το απλό φάουλ που είχαν χρεώσει τη Μακάμπι ήταν τελικά αντιαθλητικό ή απλό. Έκαναν την σύσκεψή τους και κράτησαν την αρχική του απόφαση! 

Αυτό έκανε... έξαλλο τον Αταμάν. Δεν μπορούσε να το πιστέψει και ξεκίνησε μία διαμαρτυρία, με φωνές και χειρονομίες. Ήταν η στιγμή που δέχθηκε την δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε. Ηρέμισε πολύ αργότερα, καθώς στη διαδρομή από τον πάγκο μέχρι τη φυσούνα συνέχισε να φωνάζει και να κουνάει τα χέρια σε ένδειξη απόγνωσης.  

Τελικά, είδε από τα απόσταση την υπόλοιπη προσπάθεια των παικτών του, που επέστρεψαν στο παιχνίδι, αυτό οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο και εκεί -στην παράταση- ήρθε η ήττα. 

Όλη η δράση από το Παναθηναϊκός-Μακάμπι στο Sportal Euroleague Show