Πεναρόγια για το μέλλον του: «Αν έδινα προσοχή σε όλο το θόρυβο, θα είχα κρεμαστεί από ένα δέντρο»

Πεναρόγια

Πεναρόγια για το μέλλον του: «Αν έδινα προσοχή σε όλο το θόρυβο, θα είχα κρεμαστεί από ένα δέντρο»

Χρήστος Τσάλτας 11:32 - 23.10.2023

Η Μπασκόνια βρίσκεται σε δύσκολη θέση, το μέλλον του είναι επισφαλές, όμως ο Χοάν Πεναρόγια πήρε θέση για την επόμενη μέρα του, εκφράζοντας την ηρεμία του για την επόμενη μέρα του ίδιου και της ομάδας.

Απένανιτ στην Ουνικάχα Μάλαγα η Μπασκόνια γνώρισε ακόμα μια ήττα, που την φέρνει ακόμα πιο χαμηλά στην βαθμολογία της Liga Endesa. Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν από το ταξίδι στην Αθήνα, για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Η φημολογία για το μέλλον του Χοάν Πεναρόγια στην ομάδα της Βιτόρια έχει ήδη φουντώσει, με τα σενάρια αντικατάστασης να πληθαίνουν όλο και πιο πολύ κάθε μέρα που περνάει. Οι Βάσκοι έχουν ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, δεν έχουν καταφέρει να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν και ο Καταλανός προπονητής βρίσκεται στο στόχαστρο και το επίκεντρο της κριτικής.

Ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του όμως ο ίδιος δεν συμμερίζεται την αγωνία του κόσμου, παίρνοντας αποστάσεις.

«Εστιάζω σε αυτό που μπορώ να ελέγξω εγώ στο γήπεδο και στα αποδυτήρια της ομάδας. Μιλάμε ξεκάθαρα μέσα στην ομάδα για το πού πρέπει να πάμε αγωνιστικά. Είναι νέα η ομάδα και σε αυτές τις 3 ήττες φάνηκαν οι αδυναμίες μας. Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου. Είμαι ήρεμος για την δουλειά μου, αλλά θα ήθελα να είμαστε πιο συνεπείς. Θα επιμείνω, έχω μια φανταστική ομάδα μαζί μου. Καταλαβαίνω την κανονικότητα του κλαμπ», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος προπονητής, για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρος στη συνέχεια.

«Αν ανησυχούσα για όλον αυτό τον θόρυβο θα είχα κρεμαστεί από ένα δέντρο. Και είναι μόνο 22 Οκτωβρίου ακόμα. Χρειάζεται υπομονή. Θα δουλέψω όπως έκανα σε όλη μου την καριέρα. Είμαι πολύ ήρεμος, αν αυτή είναι η... κηδεία μου. Η σχέση μου με τους παίκτες είναι καλή, δεν νιώθω ότι είμαι σε κηδεία. Ούτε δική μου, ούτε της Μπασκόνια».