Η Μπασκόνια κάνει σκέψεις περί αντικατάσταση του Πενιαρόγια και ο Τρινκιέρι περιμένει ένα τηλεφώνημα

Ζοάν Πενιαρόγια, Μάρκους Χάουαρντ

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η Μπασκόνια κάνει σκέψεις περί αντικατάσταση του Πενιαρόγια και ο Τρινκιέρι περιμένει ένα τηλεφώνημα

Γιώργος Γαβριλάκης 12:39 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 20.10.2023

Το ερώτημα είναι ένας: Ποιος θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα απολυθεί στη φετινή Euroleague; Ο Τι Τζέι Πάρκερ της Βιλερμπάν είναι το πρώτο φαβορί, ενώ ίσως τον... προλάβει ο Ζοάν Πενιαρόγια της Μπασκόνια - Όποιος χάσει τη θέση του τότε αυτό ίσως σημαίνει την επιστροφή του Αντρέα Τρινκιέρι στους πάγκους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε έναν αγώνα... επιβίωσης, φαίνεται πως έχουν τοποθετηθεί δύο προπονητές στο επίπεδο της EuroLeague, έπειτα από τις πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Η πρώτη καρέκλα από την οποία ακούστηκαν... τριξίματα ήταν αυτή του Τι Τζέι Πάρκερ της Βιλερμπάν. Η θέση εργασίας του βρίσκεται σε κίνδυνο και μάλιστα η ομάδα από το Λυών της Γαλλίας έχει ξεκινήσει ήδη θεωρητικά και πρακτικά την αναζήτηση του αντικαταστάτη του. 

Ο πρωταθλητής κόσμου Γκόρντον Χέρμπερτ βρίσκεται στην πρώτη θέση προτίμησης, αλλά η γερμανική ομοσπονδία μπαίνει εμπόδιο, άρα στην πραγματικότητα υπάρχει διαθέσιμος ο Αντρέα Τρινκιέρι, ενώ στην ελεύθερη αγορά υπάρχει και το όνομα του Γιάννης Σφαιρόπουλου. Ο Ιταλός τεχνικός πάντως, που το καλοκαίρι αποχώρησε από τη Μπαγερν Μονάχου, που προσέλαβε τον Πάμπλο Λάσο, βρίσκεται στη λίστα της Βιλερμπάν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την χώρα του και μέσω του δημοσιογράφου Ματέο Αντρεάνι, ο Τρινκιέρι τοποθετείται και ως στόχος άλλη μίας ομάδας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου.    

Συγκεκριμένα, η Μπασκόνια, έχει μία νίκη σε τέσσερις αγώνες και ο κόουτς Ζοάν Πενιαρόγια ίσως να μην αισθάνεται και τόσο ασφαλής πλέον. Ο σύλλογος από την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων (Βιτόρια), μετά τις δύο διαδοχικές εντός έδρας ήττες -μία από την Μπάγερν για την τρίτη αγωνιστική και την πιο πρόσφατη από την Ζαλγκίρις- αρχίζει και σκέφτεται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον 54χρονο ισπανό τεχνικό και ο Τρινκιέρι περιμένει ένα τηλέφωνο για να συζητήσει μαζί τους. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους ανθρώπους της Βιλερμπάν

O Μίροτιτς μπήκε στο top 10 των σκόρερ όλων των εποχών της EuroLeague και... απειλεί τον Σλούκα
EUROLEAGUE

12:35 - 20.10.2023

O Μίροτιτς μπήκε στο top 10 των σκόρερ όλων των εποχών της EuroLeague και... απειλεί τον Σλούκα

Eφθασε τους 3.242 πόντους στην καριέρας του και αυτό το νούμερο το «έπιασε» ο Νίκολα Μίροτιτς στο ματς της Μιλάνο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι, ανέβηκε στη 10η θέση της λίστας με τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών στο επίπεδο της EuroLeague. Ο Σέρβος φόργουορντ προσπέρασε τον Κάιλ Χάινς και τον Παούλιους Γιανκούνας και μπροστά έχει τον Κώστα Σλούκα.

Την επόμενη φορά που η Μπασκόνια έχει αγωνιστική υποχρέωση για την EuroLeague το ημερολόγιο θα δείχνει 27 Οκτωβρίου και τότε θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε, ίσως αυτό το παιχνίδι θα είναι που θα κρίνει το μέλλον του Πενιαρόγια στον πάγκο της ομάδας που ανέλαβε πέρσι, μετά την αποχώρηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για τον Ερυθρό Αστέρα

Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Live Streaming η εκπομπή Sportal Euroleague Show με όλο το ρεπορτάζ