Ο Γκόρντον Χέρμπερτ είναι ο Νο 1 στόχος της Βιλερμπάν για τον αντικαταστάτη του κόουτς Πάρκερ

Γκόρντον Χέρμπερτ

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ είναι ο Νο 1 στόχος της Βιλερμπάν για τον αντικαταστάτη του κόουτς Πάρκερ

Γιώργος Γαβριλάκης 15:04 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:38 - 18.10.2023

Η Βιλερμπάν αναζητά ήδη τον αντικαταστάτη του κόουτς Τι Τζέι Πάρκερ και στο πλάνο της υπάρχει το όνομα του πρωταθλητή κόσμου με τη Γερμανία, Γκόρντον Χέρμπερτ. Αν ο 64χρονος αναλάβει την ομάδα της Λυών, θα επιστρέψει στην EuroLeague για πρώτη φορά μετά το 2008, όταν και ήταν ο προπονητής του Άρη.

Οι μέρες του Τι Τζέι Πάρκερ στον πάγκο της Βιλερμπάν φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν. Και μάλλον αυτό αναμένεται να συμβεί... άμεσα. Ο αδελφός του προέδρου της ομάδας και πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ, είναι ο πρώτος προπονητής της τρέχουσας EuroLeague που πρόκειται να απολυθεί και οι αρχικές φημολογίες περί αυτού έχουν δώσει πλέον τη θέση τους σε συγκεκριμένες πληροφορίες περί αντικατάστασής του.

Το πρώτο όνομα που ήρθε στην επιφάνεια είναι αυτό του Ιταλού κόουτς, τέως της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκιέρι, μόνο που σύμφωνα με το Basketnews στην επιφάνεια έχει έρθει πλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γκόρντον Χέρμπερτ. Ο άνθρωπος δηλαδή, που... σκαρφάλωσε μέχρι την κορυφή του κόσμου, όταν τα «Πάντσερ» κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο 64χρονος Καναδός τεχνικός, από το 2021 έχει αφιερωθεί στην εθνική Γερμανίας και τα αποτελέσματα που έχει πάρει είναι εκπληκτικά, ενώ η τελευταία του ομάδα σε επίπεδο συλλόγων ήταν η Άβτοντορ από το Σάρατοφ της Ρωσίας. 

Την τελευταία φορά πάντως, που ο Χέρμπερτ κάθισε σε πάγκο ομάδας που έπαιζε στην κορυφαία διαλογική διοργάνωση, ήταν τη σεζόν 2007-08 και η ομάδα του ήταν ο Άρης του Τζερεμάια Μάσεϊ, του Μπρέισι Ράιτ, αλλά και των Δημήτρη Τσαλδάρη, Λάζαρο Αγαδάκο και Σάββα Ηλιάδη (μεταξύ άλλων). 

Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός έχει φτιαχτεί και πάλι για να είναι στο Final Four»
EUROLEAGUE

14:42 - 18.10.2023

Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός έχει φτιαχτεί και πάλι για να είναι στο Final Four»

Λίγο πριν το ταξίδι της Παρτίζαν στην Αθήνα για το ματς της Πέμπτης (19/10, 21:15) με τον Ολυμπιακό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στην κάμερα του Sportal.rs, δήλωσε πως «περιμένω από τους παίκτες μου μία αντίδραση» και θύμισε πως οι «ερυθρόλευκοι» παρά τους τραυματισμούς «είναι ομάδα επιπέδου Final Four».

Η Βιλερμπάν έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στην EuroLeague, ενώ το ακόμα πιο επιβαρυντικό για τον υπ' ατμόν Τι Τζέι Πάρκερ είναι οι τρεις ήττες σε επτά αγώνες στο εγχώριο πρωτάθλημα, εκεί όπου ήδη έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος, για μία ομάδα που ξεπερνά το μπάτζετ των 17 εκατομμυρίων δολαρίων και μόνο η Μονακό έχει περισσότερα απ' αυτήν στη λίγκα LNB. Δηλαδή, στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η διοίκηση έχει κάνει μία μεγάλη επένδυση, έχει φτιάξει ήδη το νέο γήπεδο της ομάδας, αλλά σε αυτό μάλλον δεν θα προλάβει να μπει ο Πάρκερ, αλλά θα το κάνει ο αντικαταστάτης του.